MEAU

MEAU

MEAU

  • Donderdag 10 november 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

“WÁT EEN JAAR. Ik heb zojuist gehoord dat ik op nummer #1 in de fucking Nederlandse Top 40 sta.” Met die post op social media sloot MEAU op 31 december het jaar af. Een bijzonder jaar, want met de single Dat Heb Jij Gedaan schoot de 21-jarige singer-songwriter als een komeet de hitlijsten in.

Nederlandstalige indiepop met een vleugje synths, warme gitaren, dromerige koortjes, elektronische geluiden en eerlijke teksten. MEAU, het soloproject zangeres, songwriter en producer Meau Hewitt, maakt kleine, pure liedjes over onderwerpen als de liefde, persoonlijke ontwikkeling en eenzaamheid. Grote inspiratiebronnen zijn Eefje de Visser, Jeremy Zucker en Holly Humberstone.

Megahit
Na de release van haar debuut EP Kalmte (juni 2021) verscheen in september het zeer persoonlijke Dat Heb Jij Gedaan. Het nummer werd uitgeroepen tot 3FM Megahit, Qmusic Alarmschijf en Radio 2 TopSong, belandde bovenaan in verschillende hitlijsten en schopte het zelfs tot de Top 2000.

Noorderslag, Pinkpop en een uitverkochte clubtour
Ook 2022 heeft veel moois voor MEAU in petto. Op zaterdag 22 januari is ze te zien op de online editie van Noorderslag (check het tijdschema op esns.nl) en later dit jaar volgt Pinkpop. Daarnaast treedt ze op als support act van Suzan & Freek (o.a. op 27 februari in de Stadsschouwburg Groningen) Vanaf maart start MEAU haar uitverkochte clubtour waarbij ze, samen met haar band, langs verschillende Nederlandse podia gaat.

The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer