Walter Trout

Walter Trout

Walter Trout

  • Dinsdag 30 oktober 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 30 oktober 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop via: kassa (ma. t/m za. vanaf 12.00 uur) en website De Oosterpoort, Free Record Shop, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45), Ticketservice website en de overige bekende voorverkoopadressen.

Walter Trout is een bluesrocker in hart en nieren. Hij speelde met giganten als Canned Heat, John Lee Hooker en de legendarische John Mayall’s Bluesbreakers voordat hij zijn eigen weg ging. Onlangs breidde Trout zijn omvangrijke oeuvre uit met albumnummer 21: ‘Blues For The Modern Daze’.

Hoewel bluesrock nog steeds de rode draad vormt, maakt hij dit keer ook uitstapjes naar de roots van de countryblues, met Blind Willie Johnson als duidelijk voorbeeld. Dampen Trouts albums al van de opwinding, de live shows zijn steevast een kleine sensatie.

“Vakkundige liedsmederij, schitterende doorvoeld gitaarspel. Trout blijft een van de meest meeslepende gitaristen in de bluesrock.” www.nu.nl over ‘Blues For The Modern Daze’

“Trout blijft immers één van de meest meeslepende gitaristen in de bluesrock en al die sprankelende noten zorgen ervoor dat deze uitgebreide schijf (de man is echt een harde werker) ondanks lengte en droevige thematiek allesbehalve vermoeiend klinkt.” (Nu.nl over de cd ‘Blues For The Modern Daze’)

★★★★ één van de meest meeslepende gitaristen in de bluesrock (Nu.nl)door
Nu.nl