Vreemd Ding (6+)

Vreemd Ding (6+)

HNTJong

Vreemd Ding (6+)

HNTJong

  • Dinsdag 29 oktober 2024
  • SPOT/De Machinefabriek, Bloemstraat 38
  • 14:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 29 oktober 2024
  • SPOT/De Machinefabriek, Bloemstraat 38
  • 14:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Members bestellen met voorrang

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start dinsdag 4 juni om 12:00 uur voor members en donderdag 6 juni om 12:00 uur voor iedereen.

Nog geen member? > Word dan SPOT Member

Vreemd Ding is een muzikale en fantasierijke voorstelling die zich afspeelt in een bijzonder universum vol regels en rituelen. Tot het moment dat alles ineens verandert. Hoe ervaar je een wereld die opeens vreemd aanvoelt? Geïnspireerd op de prentenboeken van Oscar-winnaar en graphic novel-schrijver Shaun Tan.

Wonderlijke wezens

Wonderlijke wezentjes zijn hard aan het werk in de vreemde machine. Signaalborden wijzen de weg achterstevoren, een driehoekige telefoon rinkelt onophoudelijk en een groot hoofd stopt nooit met praten. Iedereen doet zijn best om keurig te lopen en de apparaten goed te bedienen. Volg de regels en stel vooral geen vragen. Maar dan opeens stopt de machine met werken. De nieuwsgierigheid van de wezentjes is niet meer te houden en dus gaan ze op onderzoek uit. Op naar het onbekende.

Evgenia Brendes en Bram Coopmans

Acteurs Evgenia Brendes en Bram Coopmans bouwen een wonderlijke en absurde wereld in de beeldende voorstelling Vreemd Ding. Zonder taal word je meegezogen dit verhaal in een landschap van objecten die elk net wat anders doen dan dat je verwacht.

concept  Evgenia Brendes / makers Evgenia Brendes & Bram Coopmans / eindregie Jef van Gestel/ decor en kostuumontwerp Sacha Zwiers / lichtontwerp Tim Clement / dramaturgie Martine Manten / muziek Kaspar Schellingerhout  / artistieke coaching Bart van Nuffelen / producenten:  HNTjong & Martha!tentatief in samenwerking met hetpaleisVoor welke leeftijd?

Er is niets zo leuk als een voorstelling bezoeken met je kinderen. We begrijpen dat je soms niet kunt wachten tot je kind de juiste leeftijd heeft. De leeftijdsaanduiding bij onze (familie)voorstellingen is er echter niet voor niets: voorstellingen kunnen voor te jonge kinderen onbegrijpelijk of zelfs griezelig zijn. Neem je toch een kind mee onder de aangegeven leeftijdsgrens, dan kunnen we je de toegang weigeren of een plek achterin of bovenin de zaal toewijzen.