VERY NOW #1 (dag 1)

VERY NOW #1 (dag 1)

met o.a. Sobarzo, Holtzinger & Rietbeek

VERY NOW #1 (dag 1)

met o.a. Sobarzo, Holtzinger & Rietbeek

  • Donderdag 1 december 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 1 december 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Op donderdag 1 en vrijdag 2 december wordt tijdens VERY NOW#1 actueel werk van vier makers gepresenteerd die zich begeven op het raakvlak van theater, dans en installatie-/beeldende kunst. VERY NOW #1 is een samenwerking tussen SPRING Performing Arts Festival, Veem – House for performance en Grand Theatre. Op de donderdag van deze tweedaagse is werk van Rodrigo Sobarzo en Florentina Holzinger&Vincent Riebeek te zien.

Programmawijziging: A P N E A | Rodrigo Sobarzo (i.p.v. Prins of Networks)
19.30, Bovenzaal
In verband met technische (of misschien eerder: biologische) problemen gaat de voorstelling ‘Prins of Networks’ van Rodrigo Sobarzo helaas niet door. De vliegjes die in de voorstelling zouden figureren zijn momenteel namelijk nog… maden. Maar niet getreurd, Sobarzo zal in de plaats hiervan optreden met zijn solo ‘A P N E A’, waarin hij ons meeneemt in de ervaring ondergedompeld te zijn in het water. De voorstelling begint om 19.30 in de Bovenzaal.

Schönheitsabend| Florentina Holzinger & Vincent Riebeek
21.00 uur, Benedenzaal
Florentina Holzinger en Vincent Riebeek vormen misschien wel Europa’s meest controversiële performance-duo. Voor Schönheitsabend lieten zij zich inspireren door hun illustere voorgangers die begin 20e eeuw de dans (en zichzelf) heruitvonden met taboedoorbrekende balletten vol exotische ficties, machtsrelaties, seks en omgekeerde man-vrouwrollen. Holzinger en Riebeek nemen Sheherazade van het beroemde Ballet Russes als één van de vertrekpunten voor een dans-duet in drie aktes. Verwacht naast vlagen van waanzin,extase en expliciete erotiek ook een hommage aan sterdanser Vaslav Nijinsky en een goed gedoseerde hoeveelheid camp.

“Schönheitsabend is een mooi gelaagd ballet, waarin verschillende tijden en verbeeldingen door elkaar heen schuiven. Wees verzekerd van veel naakt, glitter en kleur.” (**** de Volkskrant)

‘Bar Talk’: Rodrigo Sobarzo, Veerle van Overloop, Martijn de Rijk
20.15-21.00u, Bovenfoyer 

In de pauze tussen de voorstellingen, direct na afloop van Prins of Networks van Rodrigro Sobarzo, praten we na met de maker en Veerle van Overloop (Club Guy & Roni) over de voorstelling en theater en dans dat zich op het randje van de genres begeeft. Martijn de Rijk (acteur, filosoof en SPRING host) leidt het gesprek. Neem je drankje mee en borrelpraat mee!

VERY NOW #1 wordt mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.