Het Toneelhuis/Guy Cassiers

Het Toneelhuis/Guy Cassiers

Het kleine meisje van meneer Linh

Het Toneelhuis/Guy Cassiers

Het kleine meisje van meneer Linh

  • Vrijdag 16 februari 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 16 februari 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Meesterlijk theater”(de Volkskrant*****)

“Met slechts één acteur en met minimale vormgeving heeft Guy Cassiers meesterlijk theater gemaakt van Philippe Claudels roman. Acteur Koen De Sutter vindt de perfecte toon en wijze om dit genadeloze verhaal te vertellen,” schreef de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie.

 
Programmaboekje

  Programmaboekje

Bekijk hier het programmaboekje van ‘Het kleine meisje van meneer Linh’.

Deze voorstelling is onderdeel van de Internationale Selectie 2017-2018.

Een roep om medemenselijkheid

‘Het kleine meisje van meneer Linh’ is een voorstelling over de migratie, maar ook over eenzaamheid, over het verlangen naar communicatie met de andere en niet in de laatste plaats met het publiek.
Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog vernielde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Hij voelt zich niet thuis in het vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet. Meneer Bark praat vooral over zijn vrouw die kort voordien is overleden. Meneer Linh verstaat hem niet maar hij luistert, met zijn kleine meisje op schoot. Ze blijven elkaar dagelijks op hetzelfde bankje in het park ontmoeten. Tot op een dag alles verandert…’

“Het kleine meisje van meneer Linh komt hard aan, maar is tegelijkertijd een roep om medemenselijkheid, op de kleinst mogelijke schaal. Ergens op een bankje in het park, met een hand op een schouder.” (de Volkskrant*****)

Koen de Sutter

Koen De Sutter speelt de voorstelling als monoloog. “Een geweldige prestatie”, volgens Concertnews. Omdat De Sutter alleen op het toneel staat en alle rollen – die van verteller, van meneer Linh en van meneer Bark – speelt, krijgt de voorstelling een bijzondere kleur, atmosfeer en betekenis. Het wordt een voorstelling over de kracht van de verbeelding en de uitbeelding. De Sutter vertelt het verhaal met alle middelen die hem ter beschikking staan: tekst, woorden, beelden, muziek, geluid en projecties.

De voorstelling vormt met ‘Grensgeval’ een tweeluik over de migratieproblematiek dat regisseur Guy Cassiers bij het Toneelhuis maakt.

Lees de volledige recensie in de Volkskrant.

“Met slechts één acteur en met minimale vormgeving heeft Guy Cassiers meesterlijk theater gemaakt van Philippe Claudels roman. Acteur Koen De Sutter vindt de perfecte toon en wijze om dit genadeloze verhaal te vertellen.”

★★★★★ de Volkskrant

“Met Het kleine meisje van meneer Linh zet acteur Koen De Sutter een geweldige prestatie neer in het Toneelhuis.”

★★★★ Concertnews

“De Sutter roept een scala aan emoties op waarbij de breekbaarheid van de arme meneer Linh mooi uit de verf komt. (…) deze versie doet het boek van Claudel alle eer aan.”

de Tijd

“De ingrepen van Guy Cassiers zijn van een vaak ontroerende schoonheid, omdat ze spaarzaam zijn.”

★★★ de Morgen

“Koen De Sutter brengt een puike vertelling met een scherp randje”

Het Nieuwsblad

“Bovendien slaagt De Sutter erin de bijna kinderlijk-naïeve personages van Linh en Bark vorm te geven met de nodige lichtheid en (wrange) humor. Mede daardoor komt het venijnige staartje dat bengelt aan Claudels ‘sprookje’ – de tragische overdracht van een levensreddende illusie van Linh op Bark – aan als een mokerslag. Zo complex en immens de menselijke tragiek, zo eenvoudig mooi is deze voorstelling.”

★★★ Theaterkrant

Regie: Guy Cassiers | Tekst: Philippe Claudel | Spel: Koen De Sutter | Geluidsontwerp: Diederik De Cock | Video-ontwerp:  Klaas Verpoest | kostuumadvies: Tim Van Steenbergen