Theater Rotterdam / Davy Pieters

Theater Rotterdam / Davy Pieters

HEAT

Theater Rotterdam / Davy Pieters

HEAT

  • Dinsdag 2 april 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Voor hitte kan je onmogelijk wegvluchten. De almaar stijgende, oncontroleerbare temperatuur raakt ons allemaal. In het apocalyptische HEAT onderzoekt theatermaker Davy Pieters de manier waarop gedrag, patronen en trauma van generatie op generatie worden doorgegeven. 

Klimaatverandering

Pieterse zoomt in op de invloed die klimaatverandering heeft op de onderlinge verhoudingen binnen een familie. In de voorstelling breekt de jongste generatie van een familie radicaal met wat hen door hun (voor)ouders is doorgegeven. Het publiek is getuige van de worstelingen die gepaard gaan met die breuk én met het opnieuw vinden van hun plek binnen het gezin.
Pieters maakt met HEAT haar debuut in de grote zaal en wordt daarbij ondersteund door een kolossaal vijftigkoppig koor in een koperen decor van monumentale afmetingen. De overweldigende koorzang stuwt de hitte naar ongekende hoogtes en creëert een vuurzee van geluid. De voorstelling is het derde deel van een vierluik over opgroeien in een toekomstige wereld, waarin Pieters haar krachtige beeldtaal verbindt met verschillende levensfasen en de vier natuurelementen. Na CRISPR, waarin water centraal stond, en Not all is lost, waarin de aarde aan bod kwam, gebruikt ze nu vuur als metafoor voor ons gedrag.

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 3,50 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.