Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool

Demonen/ Lars Noren

Toneelgroep Oostpool

Demonen/ Lars Noren

  • Donderdag 3 november 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 3 november 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Azzini’s regie van Demonen is intelligent, gedurfd, en met scherpe overgangen flink op tempo” (de Volkskrant****)
Frank komt thuis met de urn van zijn moeder. Katarina – zijn vrouw – heeft zin in een leuke avond. Ze besluiten de onderburen uit te nodigen voor een borrel. Jenna en Tomas zijn blij hun drukke gezinsleven voor een avond te kunnen ontvluchten. Hoe later het wordt, hoe vileiner de conversatie. Totdat alles over de rand loopt, van de whisky tot de as van Franks moeder.

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

De succesvolle Zweedse schrijver Lars Norén toont een huiskamer als plaats delict van een emotioneel slagveld. Het woord ‘thuisfront’ kreeg niet vaak zo’n wrange betekenis. Getrouwd zijn betekent ook samenleven met elkaars ‘demon’, de verlangens waar de personages door bezeten zijn. Regisseur Marcus Azzini toont met mededogen deze menselijke balanceer-act. Het tegelijkertijd zoeken naar samenzijn én je ontplooien als autonoom individu. Dat is het prachtige, pijnlijke breukvlak waar het werk van Norén en van Azzini elkaar raken.

“Azzini’s regie van Demonen is intelligent, gedurfd, en met scherpe overgangen flink op tempo. Daan Schuurmans is de enerverende motor van de voorstelling.”

★★★★ Volkskrant

“Deze Demonen is een met veel aandacht gecomponeerde, prikkelende, moderne voorstelling. De regie van Marcus Azzini is strak, de speelstijl surrealistisch en daardoor is de voorstelling in vorm en ritme erg sterk”

★★★★ Theaterkrant

”Demonen’ van Azzini is een toneelspel over liefde, zorg en aandacht. Dit eigentijdse huiskamerdrama weet te ontroeren.”

★★★★ NRC

“De dialogen zijn scherp, bij vlagen angstaanjagend realistisch en vooral een klassiek voorbeeld van aantrekken en afstoten”

De Gelderlander

regie: Marcus Azzini ∙ spel: Kirsten Mulder, Daan Schuurmans, Rick Paul van Mulligen en Mariana Aparicio Torres