Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam

Al mijn zonen / Arthur Miller

Toneelgroep Amsterdam

Al mijn zonen / Arthur Miller

  • Dinsdag 19 maart 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 19 maart 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Aangrijpend familieportret

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

 

‘Al mijn zonen’ was dé hit van het Theaterfestival 2011. “Eén lange, perfecte uitbarsting”, schreef de Volkskrant en gaf het de maximale vijf sterren. Het stuk was de grote theaterdoorbraak voor Arthur Miller. Hij schildert in het stuk een aangrijpend portret van een familie tijdens de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Ondernemer Joe Keller is in de oorlog rijk geworden door de productie van vliegtuigonderdelen. Tijdens het bezoek van de broer van zijn schoondochter worden leugens uit het verleden ontmaskerd en zien de Kellers zich gedwongen een pijnlijke waarheid onder ogen te zien.

“Eén lange, perfecte uitbarsting.”

★★★★★ de Volkskrant:

“Puur toneel, tot de kern teruggebracht.”

★★★★★ De Telegraaf:

“Van klassieke allure, mede door het zeer sterke spel.”

★★★★ Trouw:

“Delpeut laat Millers realisme boven zichzelf uitstijgen. Daardoor krijgt dit stuk over een vader die rijk is geworden met dubieuze transacties in de oorlogsindustrie universele betekenis.”

★★★★★ Juryrapport Nederlands Theater Festival 2011:

regie: Thibaud Delpeut · spel: Roeland Fernhout, Fred Goessens, Janni Goslinga, Marieke Heebink, Alwin Pulinckx, Karina Smulders en Leon Voorberg