Tomoko Mukaiyama

Tomoko Mukaiyama

KUMANO

Tomoko Mukaiyama

KUMANO

  • Dinsdag 11 oktober 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Japanse pianiste, performer en kunstenaar Tomoko Mukaiyama combineert in haar wonderschone voorstellingen klassieke muziek met film, beeldende kunst en dans.

De vanuit Amsterdam werkende Mukaiyama verlegt met haar performances de grenzen van de klassieke muziek en de manier waarop die muziek wordt gepresenteerd. Ze verbond de schoonheid van muziek met een modeshow en een kunstmarkt (SUPER T-market) en speelde omringd door tientallen goudvissen (Amsterdam x Tokyo). Mukaiyama gaf 24 dagen lang 24 concerten per dag in een woud van vleugels (Pianist) en betoverde het publiek op Oerol met een op rituelen uit het Shinto gebaseerde dansvoorstelling (GAKA).

Wonderschone mix van muziek, film en performance

KUMANO is opnieuw een prachtige mix van muziek, film, performance en installatie. Mukaiyama werkte ook ditmaal samen met de Nederlandse filmregisseur Reinier van Brummelen. De voorstelling is vernoemd naar de middeleeuwse pelgrimsplaats waar Mukaiyama in 1963 ter wereld kwam. Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe cultuurcentrum in Kumano werden Tomoko en Reinier uitgenodigd om nieuw werk te maken, waarin de natuur, de spirituele festiviteiten en de oude rituelen werden vastgelegd. Tegelijk is het een terugblik op Tomoko’s jeugd. De muziek die je hoort is van Schumann, Pärt en Mukaiyama zelf.

The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer