Tina Dico Duo

Tina Dico Duo

Acoustic Tour with Helgi Jonsson

Tina Dico Duo

Acoustic Tour with Helgi Jonsson

  • Maandag 18 maart 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 18 maart 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 – 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Free Record Shop, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Let op: alleen zitplaatsen (ongeplaceerd).

De Deense singer-songwriter Tina Dico maakt muziek die in het straatje ligt van oude helden als Bob Dylan, Leonard Cohen en Joni Mitchell. Sinds haar debuutalbum ‘Fuel’ (2001) won ze meerdere awards en behaalde ze diverse platina platen. Komend voorjaar trekt ze samen met Helgi Jonsson door Europa met een ‘Acoustic Tour’.

In 2002 besloot Tina Dico te verhuizen naar het grote Londen, waar ze in 2004 een deal tekende met Sony England voor het album ‘In The Red’. Toen Sony en BMG fuseerden ketste de deal af, waardoor al haar platen zijn uitgebracht door het zelf opgerichte ‘Finest Gramophone’ label. Live was ze o.a. te zien op gerenommeerde festivals als Glastonbury en Roskilde en ze werkte samen met producer-duo Zero-7 en Massive Attack producer Neil Davidge.

Dit jaar verscheen er een nieuwe plaat van Tina Dico, ‘Where Do You Go To Disappear’, die is opgenomen in IJsland met haar geliefde/producer Helgi Jonsson. Op het nieuwe album laat Dico een wat energieker geluid horen, zonder haar trademark sound te verliezen. De thematiek varieert van klassieke storytelling tot uitbundige up-tempo tracks.