Theatergroep Kwatta & Het Gelders Orkest

Theatergroep Kwatta & Het Gelders Orkest

Dissus, Verdwaal mee in de Odyssee (8+)

Theatergroep Kwatta & Het Gelders Orkest

Dissus, Verdwaal mee in de Odyssee (8+)

  • Zondag 23 november 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 23 november 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Gouden Griffel
De populaire kinderboekenschrijver Simon van der Geest won voor zowel ‘Dissus’ als ‘Spinder’ een Gouden Griffel voor beste jeugdboek van het jaar. Theatergroep Kwatta en het Gelders Orkest maken van de swingende en brutale bewerking van het klassieke Odysseusverhaal een ontroerende muziektheatervoorstelling. Dissus en zijn vrienden raken hopeloos verdwaald en maken een barre tocht langs Eenoog de reus, grijpgrage kraanmachines en Kirke, het allermooiste meisje. Maar als Dissus na jaren terugkomt, is er niemand die hem herkent. “Dissus?”, vragen ze. “Is dat geen hond?”

Workshop Dissus

Workshop Dissus

In de workshop voorafgaand aan de voorstelling kun je zelf de held zijn. Wie wil je redden, wat wil je uitvinden of waarom kent iedereen jou? Jij bent in ieder geval niet niemand, maar iemand! Van de verhalen worden scènes gemaakt en alle heldenacties worden op een speciale manier vastgelegd. De workshop begint om 13.15 uur en is gratis toegankelijk, maar reserveren is verplicht: 050 – 368 0 368. Maximaal 30 kinderen.

“Razend knap, ronduit verbluffend.”

★★★★ Theaterkrant

“Theatergroep Kwatta brengt het bekroonde boek van Simon van der Geest energiek op de planken (…) De zeven jongens raken op het ritme van drumsolo’s, flageoletten en een zware bas dicht bij huis ‘vet verdwaald’.”

★★★★ de Volkskrant

“Dissus, verdwaal mee met de Odyssee heeft precies de toon uit het boek, de taal is mooi op muziek gezet.”

★★★★ Kidsweek

Tekst: Simon van der Geest. Regie en bewerking: Josee Hussaarts. Compositie: Rogier Bosman. Spel: Rogier van Erkel, Marieke van Leeuwen, Anne Prakke, Amir Vahidi, Wolter Weulink, Jochem Smit (stage), Lucas Schilperoort (stage) en David Schwarz (stage). Muziek: Ensemble van Het Gelders Orkest, met onder anderen Maarten Zaagman, Kees van der Harst en Sebastiaan van Delft. Bezetting: viool, altviool, contrabas, percussie, piano, hoorn, houtblazer/klarinet.