Roosbeef

Roosbeef

+ support: PAUWEL

Roosbeef

+ support: PAUWEL

  • Zondag 5 maart 2023
  • SPOT/Vera, Oosterstraat 44
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 5 maart 2023
  • SPOT/Vera, Oosterstraat 44
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)
Nieuwe datum & locatie

Nieuwe datum & locatie

Wegens ziekte kon het optreden van Roosbeef in De Oosterpoort afgelopen zondag (19 februari) helaas niet doorgaan. Gelukkig is heel snel een nieuwe datum gevonden en wordt dit concert zondag 5 maart ingehaald in VERA.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig. Tickethouders zijn per mail op de hoogte gebracht.

Al sinds haar debuut uit 2008 slaagt singer-songwriter Roos Rebergen erin om de simpele dingen des levens subliem te verwoorden in eigenzinnige popsongs. Terwijl Roosbeef destijds nog vooral klonk als singer-songwriter met begeleidingsband, transformeerde de formatie tot volwaardige superband met Pascal Deweze (Sukilove), Tim Van Oosten (Het Zesde Metaal) en Tom Pintens (Zita Swoon, Het Zesde Metaal) in de gelederen. Naast Roos Rebergen uiteraard. Roosbeef schrijft nummers om mee op te kunnen treden. Een gevoel dat versterkt werd tijdens afgelopen tour rondom het adembenemende album Lucky (2020) die tussen verschillende lockdowns door gespeeld werd.

Inmiddels is Sjoerd Bruil (Millionaire, Dez Mona) aan de band toegevoegd en is er nieuw materiaal gemaakt. En met succes, want eerste single Arme Slechterik nestelde zich afgelopen zomer in de hoge rotatie lijst van Radio 1, gevolgd door het wonderschone Mandola. In januari volgde een gloednieuw album, waarop dus echt het livegevoel als leidraad klinkt.

Support: PAUWEL

Al meer dan een decennium baant Pauwel zich, in verschillende gedaantes en wars van alle trends, een weg in de schaduw van de muziekscene. Zijn typerend breekbaar stemgeluid en zijn groot talent voor kleine liedjes leveren hem een groeiende cult following op, en sinds zijn debuut E.P. op Unday Records vorig jaar lijken steeds meer mensen de weg te vinden naar zijn indiefolk.