Ronald Snijders

Ronald Snijders

WELKE SHOW

Ronald Snijders

WELKE SHOW

  • Donderdag 21 september 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 21 september 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Taaluitvinder, moppentapper en verstrooide professor
Was hij in ‘One Man Show’ nog een dolgedraaide tv-quizmaster, in opvolger ‘WELKE SHOW’ zien we de echte Ronald Snijders, met bigband. De absurdist bevreemdt zijn publiek weer met grappen, liedjes, normale anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen. Ook leest de schrijver van onder meer ‘De Alfabetweter’ en ‘De Schrikkelkalender 2016’ weer voor uit eigen werk. Tevens is hij genomineerd voor de Poelifinario! Oftewel: de VSCD Cabaretprijs voor het meest indrukwekkende programma van afgelopen seizoen. “Een groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes. Hij slaagt erin vrijwel geen enkele zin logisch op de vorige te laten aansluiten. Het enige logische is de slappe lach die al deze onzin losmaakt bij de toeschouwer.” (de Volkskrant ****)

“Meer nog dan in de traditie van Toon Hermans staat Snijders in die van de absurdistische comedy van Monty Python, Herman Finkers en Mike Boddé & Thomas van Luyn. (…) Wie zei er dat spelen met taal een ouderwetse vorm van humor is? Bij Ronald Snijders is het genre springlevend.”

★★★★ de Volkskrant

“Ronald Snijders laat in Welke show zien dat hij een uiterst getalenteerd en veelzijdig kunstenaar is.” “In zijn vorm is Snijders uniek. Beetje cabaret, beetje standup, beetje muziek en uiteraard zijn forte, veel taalgrappen die de hele avond in sneltreinvaart over je heen blijven buitelen.”

★★★★ Scènes

“Snijders jast er de ene na de andere vervreemdende logica en krankzinnige inval doorheen. (…) Een kruising van taaluitvinder, moppentapper, verstrooide professor, Toon Hermans en een doorgedraaide 3D-print van Herman Finkers.”

★★★★ Theaterkrant

“Met een spervuur aan taalgrappen windt hij met gemak het publiek om zijn vinger.”  “Zijn cabaret is weliswaar geïnspireerd door Toon Hermans, maar op dit moment is hij onvergelijkbaar.”

★★★★ 8Weekly

“Met slechts twee muzikanten creëert hij bovendien het geluid van een complete bigband en het bijbehorende warme sfeertje, waarmee hij duidelijk – zoals ook op andere momenten – een knipoog en een buiging naar Toon Hermans maakt.”

★★★ De Telegraaf

regie: Niels van der Laan | tekst, muziek en spel: Ronald Snijders | muzikanten: Patrick Rugebregt (tot januari)/Erik Verwey (vanaf januari) en Bram Knol