Rico & Sticks – OpgezwolleTotNu

Rico & Sticks – OpgezwolleTotNu

Support: Snelle Jelle

Rico & Sticks – OpgezwolleTotNu

Support: Snelle Jelle

  • Vrijdag 1 april 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 1 april 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Op 1 april 2016 staan Rico & Sticks in De Oosterpoort met hun #OpgezwolleTotNu show.

Met ‘Eigen Wereld’ en de Buitenwesten tour liet Opgezwolle hiphopminnend Nederland op zijn grondvesten schudden. Nadat in 2007 Opgezwolle als formatie ophield met bestaan stonden Sticks en Rico nog sporadisch samen op de planken. Bijvoorbeeld in de formatie Fakkelbrigade met James, Typhoon en producer A.R.T.. Rico zocht het met producer A.R.T. onder meer in de reggae getuige het goed ontvangen album ‘Irie’, met medewerking van Henny Vrienten. Sticks vormde samen met Jiggy Dje, Winne en producer Dokter Moon de supergroep Great Minds, die op #2 binnen kwam in de charts en de festivals onveilig maakte.

Afgelopen jaar kwamen Rico & Sticks weer samen op het podium, wat zorgde voor succesvolle #OpgezwolleTotNu-shows in Bitterzoet, Hedon en vervolgens op Lowlands. Daardoor is het bij de heren nog meer gaan kriebelen. In de weken na de uitverkochte show in de HMH op 18 maart doen ze nu nog een laatste rondje langs de zalen die de gehele scene rondom Opgezwolle altijd een warm hart hebben toegedragen, met De Oosterpoort als stop op vrijdag 1 april!

Support: DJ Snelle Jelle
In 2000 schrijft DJ Snelle Jelle zich in voor de draaitafelwedstrijd Turntablized, waarna hij als veelvoudig finalist naam begint te maken in het ondergrondse hiphopcircuit. Vanaf dan werkte hij voornamelijk samen met rappers die rond de eeuwwisseling in Nederland opkwamen, zoals IJsman, Terilekst en de leden van de rapgroep VSOP. In dezelfde periode leert hij de rapper Lucky kennen, met wie hij de rapgroep Climax vormde. Voornamelijk als voorprogramma van Extince, toert DJ Snelle Jelle vervolgens door Nederland, samen met Maestro Mikel, de winnaar van de Beste Muzikantprijs van de Grote Prijs van Nederland in 2003. Met hem brengt hij in 2004 de single Dadendrang uit op vinyl. Als muziekproducent werkt hij onder zijn productie-label Elleboogwerk en droeg hij bij aan de albums en singles van onder meer U-Niq, Sef en Gers Pardoel, die allen hitnoteringen behaalden in de Nederlandse hitlijsten. Verder heeft hij geproduceerd voor diverse filmproducties als Rabat, Body Language en New Kids Turbo.

”Als Sticks na de gekte bij het ‘Verre Oosten’ knielt om zijn veter te strikken, scandeert het publiek automatisch al ‘Breek de tent af!’, en is het duidelijk. Ze hebben weer gewonnen, iedereen is om.”

Lees hier het volledige verslag

Review 3voor12 (Ralph-Hermen Huiskamp)