Reggae Fever

Reggae Fever

Reggae Fever

  • Zaterdag 25 juni 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 25 juni 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Het vliegtuig van Collie Budz moest vannacht wegens ernstige technische problemen terugkeren naar Philadelphia. Collie Budz kan daardoor vandaag helaas niet optreden op Reggae Fever in Groningen. We hebben Rootsriders bereid gevonden vandaag op te treden.

De Oosterpoort en TivoliVredenburg organiseren voor de tweede keer samen Reggae Fever: een tweedaags muziekfestival dat volledig in het teken staat van reggae: fijne hedendaagse en vintage roots, warme lovers rock en energieke rub-a-dub en dancehall. Zaterdag 25 juni vindt Reggae Fever plaats in De Oosterpoort in Groningen, en een dag later, op zondag 26 juni, in TivoliVredenburg in Utrecht. Kaarten kosten 35 euro (excl. servicekosten) en zijn verkrijgbaar via de websites van beide podia. Kinderen tot 12 jaar gratis entree!

De line-up bestaat uit de volgende artiesten:

Protoje is een opvallende ster in de nieuwe lichting conscious reggae artiesten uit Jamaica en speelt een belangrijke rol in de verjonging en vernieuwing van traditionele roots reggae: de Reggae Revival. Samen met zijn band The Indiggnation speelt deze getalenteerde singer-songwriter de internationale podia en festivals plat, met een mix van moderne en creatieve roots, digital en dancehall. Met Chronixx scoorde hij in 2015 een grote hit: ‘Who Knows’, afkomstig van zijn derde studio-album ‘Ancient Future’.

De Amerikaanse/Bermudaanse reggae zanger Collie Buddz gooide hoge ogen met de hitsingle ‘Come Around’. Talloze shows volgden, waaronder grote festivals als Lollapalooza en Summer Jam. Collie Buddz heeft door de jaren heen een ijzersterke live reputatie opgebouwd. Hij weet zijn publiek op te zwepen en maakt er een energiek feestje van, met wereldwijd uitverkochte zalen tot gevolg.

Jamaica’s reggae diva Tanya Stephens bracht in 1994 haar debuutalbum ‘Big Things a Gwaan’ uit, maar ze pakte de wereld in 2006 definitief in met haar hit ‘It’s a Pity’. Verwacht van deze krachtige zangeres prikkelende en kritische teksten, gecombineerd met broeierige, dansbare reggae!

Anthony B is een markante reggae sensatie. Een energieke Jamaicaanse wervelwind op het podium, die spiritualiteit, consciousness en confronterende teksten vanuit pure roots reggae soepel verweeft met opzwepende dancehall.

De Jamaicaanse zanger Christopher Martin groeide de afgelopen jaren onder de vleugels van mentor Shaggy uit  tot een genre-overstijgende en succesvolle reggae artiest. Hij combineert zijn fluweelzachte, gouden stem met moderne, sexy lovers rock en flirts met R&B, reggae dancehall en pop, en dat leverde hem onder andere de hits ‘Just Like You’ en ‘Cheaters Prayer’ op.

Navardo ‘Tydal’ Graham (Jamaica) timmert als reggae/dancehall zanger al jaren aan de weg maar zijn eerste volledige album ‘Mission Incomplete’ zag pas in 2014 het licht. Daarna ging het hard: in 2015 tourde Tydal langs de Europese festivals, en deze zomer maakt hij zijn opwachting op Reggae Fever!

De jonge Amsterdamse dubreggaeformatie The Dubbeez weet met hun sprankelende composities klassieke rootsreggae en dubreggae te rebooten naar 2016. Het reggaeseptet won de Battle of The Bands op de Amsterdamse uitmarkt.

————————————————————-

Naast deze artiesten staan er maar liefst vijf sound systems op 25 juni in De Oosterpoort garant voor de fijnste selectie aan reggae tunes!

Soundmembers Zebulon Dread, Montana, Junior Gun en Ivoryman vormen een hecht team onder de naam Foundation Sound. Sinds 1985 draaien ze op festivals en feesten in binnen- en buitenland, en hebben diverse soundclashes gewonnen. Hun energie en liefde voor reggae muziek spatten van het podium af!

Castaparia Sound is een reggae en dancehall soundsystem met roots in Verona (Italië). Selector en MC Marco levert zijn aandeel sinds enige tijd vanuit Groningen. Samen met Zebulon Dread organiseert hij de succesvolle en altijd gezellige Riddim Club reggae avonden in het Platform Theater.

Rasbas Sound won met hun selectie aan reggae en dancehall en hun vrolijk swingende shows al meerdere internationale clashes, en in Groningen zijn ze regelmatig te vinden op reggae avonden op verschillende locaties.

DJ Germinal ken je van de ‘Dub Sessions’ van de Speciaalzaak in Vera Groningen, waar hij zijn publiek op verrassende, obscure roots en dub pareltjes trakteert, vermengd met hedendaagse dansbare reggae. Vinyl only, voor de fijnproevers!

De Groningse Shabba, selector en MC van het in Washington, VS, opgerichte Revolution Sound, is een regelrechte muziekfreak. Met gepassioneerde precisie mixt hij de lekkerste dancehall en reggae voor je aan elkaar.

BEKIJK DE TIMETABLE

(programma onder voorbehoud)

Calling all reggae lovers! De Oosterpoort and TivoliVredenburg proudly and happily present Reggae Fever, the second edition of the two-day summer festival for nice roots, warm lovers rock and energetic rub-a-dub. Up until now the following acts have been confirmed:

Collie Buddz / Tanya Stephens / Anthony B / The Dubbeez

Besides these big stars there will be a lot of attention for local talent during both festival days. Several sound systems, a market and good food are part of the program. Children are not forgotten, which also makes Reggae Fever family time! More names will be confirmed shortly, just as more information about the program.