Ralph van Raat & Peter Kuipers Munneke

Ralph van Raat & Peter Kuipers Munneke

Expeditie Weerklank

Ralph van Raat & Peter Kuipers Munneke

Expeditie Weerklank

  • Zondag 20 november 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
Concert verplaatst

Concert verplaatst

Vanwege de coronamaatregelen kan het concert van Ralph van Raat & Peter Kuipers Munneke helaas opnieuw niet doorgaan op de geplande datum. Gelukkig hebben we een nieuwe datum gevonden: 20 november 2022. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

Share your Love

Share your Love

Bestel nu twee kaarten voor de prijs van één en geniet samen van een mooie avond uit. Wie neem jij mee naar een voorstelling of concert? >Bekijk hier het aanbod.

Meestal zie je hem slechts enkele minuten aan het eind van NOS Journaal. Jammer, want weerman en klimaatwetenschapper Peter Kuipers Munneke kan waanzinnig mooi vertellen. Samen met toppianist Ralph van Raat verzorgt hij op dinsdag 15 februari een bijzonder concertprogramma.

Sinds mensenheugenis is de mens gefascineerd door het weer. Ook componisten vonden inspiratie in angstaanjagende stormen, romantische voorjaarsklanken, treurige najaarsregens en doodse winters. Tijdens Expeditie Weerklank neemt Kuipers Munneke je mee naar de duizelingwekkende wereld die schuilgaat achter het weer. Hij vertelt over regenbogen, bliksemschichten, sneeuwvlokken en hoge- en lagedrukgebieden. Van Raat omlijst het programma met topstukken uit de pianomuziek vanaf 1880 tot en met nu. Met recht een ‘weer’galoze avond.

Programma

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: uit ‘De Seizoenen’ op. 37b: Juni/Barcarolle (1875-76)
Franz Liszt: Nuages Gris (1881)
Luciano Berio: Luftklavier (1985)
Heather Pinkham: Diamonds in the Mud (2017) (for Ralph van Raat)
Salvatore Sciarrino Sonate II  (1982)
Claude Debussy: uit ‘Images Oubliés’ (1894): III. ‘Quelques aspects de Nous n’irons plus au bois parce qu’il fait un temps insupportable’
Joep Franssens: Winter Child (1996)

 

Podcast: Discover the Classics

Podcast: Discover the Classics

Meer achtergrondinformatie? Luister dan ook naar onze podcast over verschillende periodes van de klassieke muziek door Yvonne van den Berg, oud-programmeur Klassiek van Spot Groningen. Meer informatie

Dineren bij MUZE

Dineren bij MUZE

Geniet van streekgebonden seizoensproducten bij restaurant MUZE. Reserveer voor het aantal personen op een tijdstip naar keuze. Specifieke (dieet)wensen kun je op de avond zelf in het restaurant aangeven.
> Al tickets? Reserveer dan hier