PlatoPlanet

PlatoPlanet

PlatoPlanet

  • Zondag 30 september 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 30 september 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Ook dit jaar organiseert muziekwinkel Plato in samenwerking met De Oosterpoort het PlatoPlanet festival! Voor een zacht prijsje kun je nieuwe en opkomende bands zien in De Oosterpoort. 

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Nana Adjoa

De Nederlands-Ghanese zangeres en multi-instrumentalist Nana Adjoa maakt sfeervolle, met soul doordrenkte indiepop, vol poëtische teksten en spannende laagjes. Soms lijkt de groove je even mee terug te nemen naar de Britse triphop uit de jaren negentig. Adjoa gaf puike shows op Noorderslag en Best Kept Secret en werd uitgeroepen tot 3FM Talent en door 3voor12 tot Talent To Watch. Luister maar eens naar haar prachtige mini-album Down At The Root (pt.2) en je snapt meteen waarom.

Meadowlake

Meadowlake presenteerde in mei in VERA het debuutalbum, waarop in tien ijzersterke songs dromerige zang, dikke synthesizerwolken en galmende gitaarpartijen worden verweven tot een ijzersterke mix van shoegaze, postrock en dreampop. De band speelde dit voorjaar onder meer in de fameuze Cavern Club in Liverpool. Niet voor niks want deze Groningers verdienen een groot en internationaal publiek.

Lewsberg

Rafelige Rotterdamse rock. Hoewel, nee eigenlijk is de muziek van Lewsberg op Amerikaanse leest geschoeide indie-gitaarpop. Zanger Arie van Vliet ‘praatzingt’ zoals Lou Reed in zijn Velvet Underground-dagen, maar muzikaal gaan de gedachten uit naar bands als The Feelies, Modern Lovers, Silver Jews en Parquet Courts. “Prachtige liedjes vol meeslepend-repetitieve gitaarwindsels. Intrigerend”, aldus OOR over de onlangs verschenen debuutplaat.

Marlene Bakker

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong, eigenzinnig en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene. Tijdens PlatoPlanet geeft Marlene een voorproefje op haar show in de Stadsschouwburg, later dit jaar.

Judy Blank

Ze heeft een sound waarmee ze rechtstreeks uit Tennessee lijkt te komen, maar Judy Blank komt gewoon uit Nederland. Judy Blank is terug uit Nashville met een koffer vol prachtige nieuwe liedjes over het leven in de Southern States. Americana met rootsy gitaren, doordachte lyrics en een oprechte stem die je meeneemt op een roadtrip door ‘The Deep South’.

HOWRAH

HOWRAH is de nieuwe all-star band van Cees van Appeldoorn (Zoppo), met de ritmesectie van noiserockers Space Siren (Aico Turba) en gitarist Gijs Loots (Bombay, Houses, Slow Worries). HOWRAH beweegt zich tussen de rafelige noiserock van Sonic Youth, post-punk en shoegaze dreampop. Verwacht dwarse gitaarlijnen en laidback praatzang. (3VOOR12)

Waltzburg

De Nijmeegse band Waltzburg maakt eigenzinnige en melodieuze upbeat indie, geschreven door een pessimistische slaapkamer producer. Samen met zijn beste vrienden brengt hij de muziek tot leven. Ze werkten hun melodische indie-pop uit in Kytopia. De songs zijn catchy, onvervalst en recht uit het hart. Het geluid doet denken aan bands als Vampire Weekend en Real Estate.

Yorick van Norden

De Haarlemse singer-sonwriter Yorick van Norden (ex-The Hype) maakt op de sixties en seventies geënte tijdloze pop. Een waar feest van melodieën en tekst. Sinds in 2015 zijn eerste soloalbum Happy Hunting Ground verscheen, heeft Yorick bepaald niet stilgezeten. Een geslaagde clubtour met als één de hoogtepunten een supportshow van Neil Young in de Ziggo Dome, evenals de verkiezing tot Radio 2 Talent met zijn single Stranglehold.

Amy Root

Amy Root is een nieuw Nederlands dance muziek duo. Nog voordat ze een nummer uitgebracht hebben, lijkt het erop dat deze sensationele live-act snel de internationale scene veroverd. Hun strakke beats, opwindende melodieën en creatieve verrassingselementen mag je niet missen.

Wende – MENS (preview)

Ze is een van de populairste artiesten van Nederland, won een waslijst aan prijzen en is dit jaar zelfs huiskunstenares bij Koninklijk Theater Carré. Waarom Wende dan in godsnaam op het affiche van een festival voor aanstormende Nederlandse acts staat? Omdat ze zich met haar grensverleggende projecten iedere keer weer opnieuw uitvindt. Omdat ze altijd weer het onbekende pad kiest. Tijdens PlatoPlanet krijg je een voorproefje van de show waarmee Wende op 16 november in De Oosterpoort staat, en waarin ze teksten van Joost Zwagerman en Dimitri Verhulst en natuurlijk zichzelf verbindt met bloedspannende electrobeats of verpakt in breekbare liedjes.

Plato Pop Quiz

Daarnaast keert deze editie de Plato Pop Quiz ook weer terug! Het thema is nog onbekend maar het gaat zeker weer een smashing quiz worden.

Vlaggenfestijn

Ook voor de jongere festivalfans is er aanstaande zondag genoeg te doen. Doe mee met het Vlaggenfestijn en maak je eigen festivalvlag! Wat past er helemaal bij jou? En welke kleuren horen daarbij? Met verf en sjablonen druk je je eigen symbool op je zelfgemaakte vlag. Neem je vlag mee en zwaai ermee bij je favoriete concert!

PlatoPlanet

This year music store Plato and De Oosterpoort once again organise PlatoPlanet festival! For a bargain price you can see a handful of (new and upcoming) bands in De Oosterpoort.

Line-up announced soon.

In addition, the pop quiz will return in this PlatoPlanet edition! The theme is as yet unknown, but it sure will be a smashing quiz.

Tickets cost only €5,- and can be purchased at Plato or De Oosterpoort’s box office. And for the real record and coffee lovers: you get 2 free tickets if you spend €15,- at Plato, or if you buy two cups of coffee at Coffee Company.