Philharmonie Südwestfalen &

Philharmonie Südwestfalen &

Ramon van Engelenhoven (piano)

Philharmonie Südwestfalen &

Ramon van Engelenhoven (piano)

  • Zaterdag 30 november 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Ramon van Engelenhoven is een pianotalent om in de gaten te houden. In 2015 won hij de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de Grand Prix Youri Egorov, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie.

Gelauwerd
Als onderdeel van de prijs speelde Van Engelenhoven in Sint-Petersburg als solist met het wereldberoemde Mariinsky Orkest onder leiding van Valery Gergiev. Zijn in januari verschenen debuutalbum met werk van onder anderen Debussy, Liszt en Chopin kreeg vier sterren in de Volkskrant.

Orkest
Met de gerenommeerde Philharmonie Südwestfalen speelt hij het romantische Pianoconcert nr. 1 van Chopin, dat net als De Moldau van Smetana en Dvoráks Symfonie nr. 8 behoort tot het rijtje music for the millions.

Programma
Smetana: De Moldau
Chopin: Pianoconcert nr. 1
Dvorák: Symfonie nr. 8

Inleiding

Inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding door Bart de Graaf om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,75 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart bestellen wanneer u al kaarten heeft.

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Philharmonie-20Sudwestfalen-20-20Ramon-20van-20Engelenhoven-202-20Rene-20Achenbach
Prijs incl. pauzedrankje en garderobe.