Paulusma

Paulusma

+ support: Seewolf

Paulusma

+ support: Seewolf

  • Woensdag 8 mei 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 17.00 uur: Restaurant Tromp open
  • 19.00 uur: Zaaldeuren open
  • 20.00 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 8 mei 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Jelle Paulusma verdiende zijn sporen in de Nederlandse indie-scene als frontman van Daryll-Ann. Na het uiteenvallen van die groep, ging Paulusma door onder zijn eigen naam en maakte sindsdien vier solo-albums. Sinds 2016 speelt Paulusma in de CSNY-tributeband Her Majesty, waardoor hij zijn solocarrière even stil moest leggen. Maar nu de agenda het weer toelaat en zijn vijfde solo-album van de drukker is, kan Paulusma niet wachten om zijn nieuwe nummers te laten horen. Op woensdag 8 mei staat hij met zijn band in De Oosterpoort!

Pop van eigen Bodem. Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen Bodem. Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen Bodem.

Onverwacht succes

Een uitgebreid tafelgesprek en een overtuigend liveoptreden bij De Wereld Draait Door waren het begin van het grote succes van Her Majesty. Het zou een intiem theatertourtje worden van zo’n dertig optredens, maar de kaarten kwamen anders te liggen. De hele tour van de Crosby, Stills, Nash & Young tributeband verkocht diezelfde avond uit. Her Majesty groeide razendsnel uit tot een veelgevraagde band, die de daaropvolgende twee jaar alle grote theaterzalen van ons land uitverkocht – waaronder De Oosterpoort.

persfoto20Paulusma_03

Somehow Anyhow

Paulusma legde zijn laatste plaat in de vrieskast vanwege het onverwacht grote succes. ‘’Ik ben er vol voor gegaan en heb er enorm van genoten. En dan is er gewoon even geen ruimte voor mijn eigen werk, juist omdat ik daar óók vol voor wil gaan. Ik begon er op een gegeven moment toch wel van te balen dat ik maar geen tijd kon vrijmaken om die plaat nou eens af te maken. Ik heb me toen voorgenomen om het te laten en te genieten van het moment en heb tegen mezelf gezegd: Het gaat hoe dan ook, wat er ook gebeurt, goedkomen met die plaat: Somehow Anyhow.” En dat moment is aangebroken. Op vrijdag 22 maart is het vijfde solo-album Somehow Anyhow uitgebracht.

Support: Seewolf

In de jaren 70 wordt er in de Wally Heider Recording Studio in San Francisco veel opgenomen over een tapemachine. Muziek van o.a. Creedence Clearwater Revival, Neil Young, Van Morrison, Tom Waits en Grateful Dead lopen door de sporen van het apparaat. In 2015 laten de mannen van Seewolf dezelfde tapemachine verschepen naar Friesland. Het apparaat wordt gerestaureerd door de vier Friezen zelf, zodat zij hun muziek analoog in de achterkamer aan de Oudebildtdijk op kunnen nemen. De wind, de zee, de lucht en de klei van deze plek hebben allemaal bijgedragen aan het ontstaan van Seewolf: vier mannen die de tijd nemen om liedjes te schrijven en apparaten te maken. De mannen spelen geen noot meer dan nodig. Wat ontstaat is te omschrijven als Psychedelic Indie Rock.

“Het vijfde album van Jelle Paulusma is zijn beste tot nu toe.” Lees hier de volledige albumrecensie door de Volkskrant.

“De belofte wordt vandaag ingelost, met een album vol typische Paulusma liedjes: tijdloos geluid, kalm gespeeld maar tekstueel wel degelijk prikkelend.” Lees hier de volledige albumrecensie door 3voor12.