De terugkeer van Hans & Grietje (6+)

De terugkeer van Hans & Grietje (6+)

Orkater & Het Balletorkest

De terugkeer van Hans & Grietje (6+)

Orkater & Het Balletorkest

  • Woensdag 29 april 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 29 april 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Muzikaal spektakel voor de hele familie
Na de hit ‘Alice in Wonderland’ tovert het schrijversduo Geert Lageveen en Leopold Witte nu het bekende verhaal van ‘Hans en Grietje’ om tot een muzikaal familiespektakel met o.a. Annet Malherbe, Elise Schaap, Geert Lageveen en de 55 muzikanten van Het Balletorkest. Hans en Grietje worden door hun ouders achtergelaten langs de snelweg. Op zoek naar een dak boven hun hoofd ontmoeten ze de wonderlijkste figuren. Via een smakelijk snoephuisje belanden ze in de studio van de tv-show ‘Vreet je vet!’. De boosaardige presentatrice is vastbesloten Hans in de live-uitzending te roosteren.

“Hans en Grietje muziektheaterfeest.”

★★★★ Leeuwarder Courant

“Wat deze voorstelling tot een overweldigend feestje maakt, is het perfect geïntegreerde Balletorkest. Zo’n vijftig musici spelen in allerlei samenstellingen een goedgekozen en vlotte mix met werken van Bach tot Frank Zappa, van Schubert tot Sadists-componist Erik van der Horst. Als alle musici op het podium zijn, ontstaan ijzersterke beelden.”

★★★ NRC Handelsblad

“Een absolute aanrader voor jong en oud!”

Kindertheatergids

“Sprookjesachtige roadtrip.”

★★★ De Telegraaf

“Grote troef van De terugkeer van Hans & Grietje zijn de vijftig musici van Het Balletorkest: in allerlei formaties (blazers, strijkers, slagwerk) en uitdossingen bevolken zij brutaal en soepel het toneel.”

★★★ de Volkskrant

“Aanstekelijk feestje met 250 uitbundige kostuums.”

Het Parool

“FENOMENALE mix van orkest en theater.”

Theaterparadijs

tekst: Geert Lageveen en Leopold Witte. spel: Annet Malherbe, Elise Schaap, Pepijn Schoneveld, Geert Lageveen en Erik van der Horst. muziek: Het Balletorkest. regie: Leopold Witte