Orkater

Orkater

Woiski vs. Woiski

Orkater

Woiski vs. Woiski

  • Vrijdag 20 september 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19.15 uur: Stadsschouwburg gaat open
  • 20.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 21.45 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

“Buitengewoon geslaagd”, aldus NRC Handelsblad in een viersterrenrecensie over Woiski vs. Woiski.

De succesvolle productie vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski, die ondanks hun moeizame onderlinge verhouding furore maakten en Nederland verrijkten met hun aanstekelijke muziek. Max Woiski sr. komt in de jaren dertig als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opent daar een nachtclub. Hij maakt naam met zijn eigen orkest en laat zijn zoon Max jr. overkomen om hem bij te staan. Maar waar senior zich met charme en bluf weet aan te passen aan het witte Nederland, komt junior in verzet. Al snel ontwikkelt zich een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur allesbepalend lijkt te zijn.

“Een buitengewoon geslaagde, biografische muziektheatervoorstelling.” (NRC Handelsblad ★★★★)

“Ondanks het dramatische verhaal is de voorstelling een groot feest door de heerlijke muziek. De drie acteurs zingen en dansen geweldig, bijgestaan door de muzikanten.” (Trouw ★★★★)

“Woiski versus Woiski is in de eerste plaats topamusement, snel, onderhoudend, vermakelijk en met goeie muziek. (..) Maar zonder dat het zwaar wordt aangezet is het ook een diep tragisch verhaal.” (Leeuwarder Courant ★★★★★)

“Grappig en wrang tegelijk, dat is Woiski vs. Woiski. En dat is knap.” (De Volkskrant ★★★★)