Opera2Day en de Nederlandse Bachvereniging

Opera2Day en de Nederlandse Bachvereniging

Vivaldi / Dangerous liaisons

Opera2Day en de Nederlandse Bachvereniging

Vivaldi / Dangerous liaisons

 • Dinsdag 12 maart 2019
 • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
 • 19:00: Start inleiding
 • 20:15: Aanvang voorstelling
 • 21:15: Pauze
 • 22:35: Einde voorstelling
 • (Tijden onder voorbehoud)
 • Dinsdag 12 maart 2019
 • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
 • 20:15 start of event
 • (Times are subject to change)

Fatale liefdesgeschiedenis en vurige muziek

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging spelen een nieuwe barokopera met muziek van Antonio Vivaldi. In ‘Vivaldi – Dangerous Liaisons’ komen zijn mooiste aria’s samen.

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding door Philip Ruitenberg om 19.00 uur. Kaarten à € 2,57 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart bestellen wanneer u al kaarten heeft.

Les Liaisons Dangereuses

Het opwindende libretto is gebaseerd op de roemruchte briefroman ‘Les Liaisons Dangereuses’. Voormalig geliefden Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont troeven elkaar af met sensuele wreedheden en leiden elkaar en alle betrokkenen zo naar de ondergang. Een sprankelende internationale cast en de topmusici van de Nederlandse Bachvereniging brengen deze fatale liefdesgeschiedenis annex portret van een
tijdperk, waarin de verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges.

Figuranten gezocht!

OPERA2DAY biedt bij iedere voorstelling aan 25 enthousiaste amateuracteurs de mogelijkheid om te figureren! Als figurant heb je de rol van bediende aan het hof van de hoofdpersonages. De bedienden houden de decadente wereld van de elite letterlijk en figuurlijk overeind, en zijn tijdens meerdere scènes op het toneel. De voorstelling eindigt met een belangrijke scène waarin de figuranten de Franse Revolutie verbeelden. Grijp deze unieke kans om op ons podium te staan! Meer informatie is te vinden in dit document.

“OPERA2DAY smeedt nieuwe Vivaldi-opera”

Operamagazine.nl, het onafhankelijk magazine voor operaliefhebbers, heeft een prachtig artikel geschreven over het ontstaan van Vivaldi – Dangerous Liaisons. Klik hier om het artikel te lezen.

“Van brievenroman tot Vivaldi-opera”

De krant Trouw heeft Serge van Veggel, artistiek leider van Opera2Day, geïnterviewd voor hun korte serie Hoe begin je? (hoe kunstenaars aan een nieuw werk beginnen). Klik hier om het interview te lezen.

“Deze combinatie van historiserende en innovatieve operapraktijk kan niet luid genoeg worden toegejuicht.”

★★★★ De Volkskrant

“Het overtuigendste bewijs dat Vivaldi’s operamuziek ten onrechte in de vergetelheid is geraakt.”

Theaterkrant

“Onder dirigent Hernán Schvartzman klinkt de muziek uitstekend, maar ook de zangers zijn fenomenaal, in de eerste plaats alt Candida Guida als een niet zozeer gemene maar vooral stralend mooie markiezin, en countertenor Yosemeh Adjei als een onvolgroeide vicomte. Herbert Janse leverde bruikbare en soms beeldschone decorelementen; de kostuums van Mirjam Pater zijn vaak prachtig, de pruiken van Nienke Algra schitterend en spectaculair.”

De Groene Amsterdammer

muzikale leiding: Hernán Schvartzman scenario en regie: Serge van Veggel ∙ muziek: Antonio Vivaldi en Vanni Moretto ∙ libretto: Stefano Simone Pintor

De opera is Italiaans gezongen en heeft Nederlandse en Engelse boventitels.