Opera della Casa

Opera della Casa

Over Tijd

Opera della Casa

Over Tijd

  • Zondag 23 november 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 23 november 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

De voorstelling op 23 november is uitverkocht! Daarom zal Over Tijd ook in andere theaters gespeeld gaan worden. Wilt u weten wanneer en waar? Vul op www.operadellacasa.com uw contactgegevens in. U wordt dan op de hoogte gehouden.

Terwijl Irina Mutsikôva de sterren van de hemel zingt en Dolores van den Broek los gaat op de piano, tobt Tilly over de eindigheid van haar klassieke zangcarrière. Haalt ze de hoge noten nog wel? In de rol van Tilly Talsma presenteert Marlies de Waard een feestelijk programma met opera- en operettearia’s, duetten en recitatieven uit onder andere ‘La Traviata’, ‘Die Fledermaus’, ‘Norma’ en ‘Carmen’.

Crowdfunding ‘Voordekunst‘: Het doek gaat nu open voor iedereen
Er wordt het gezelschap vaak gevraagd wanneer Opera della Casa in het theater te zien is en omdat ze dit jaar bovendien hun 20 jarig jubileum vieren, hebben ze de muziektheatervoorstelling Over Tijd gemaakt. Deze gaat in première in de Oosterpoort te Groningen. Omdat een productie voor het theater andere eisen stelt dan een optreden of act op maat, werken ze voor Over Tijd met regisseur Jack Nieborg van o.a. het Shakespearetheater Diever en met tekstschrijver Jan Veldman van o.a. Aletta de Musical, als schrijfadviseur. Daarnaast willen ze graag werken met een zangcoach en en een kostuum- en decorontwerpster. Uiteraard beschikken ze over een redelijke financiële basis om een theatervoorstelling te kunnen financieren. Maar om èn met een regisseur en een tekstschrijver èn met een zangcoach en een kostuum- en decorontwerpster te kunnen werken hebben ze méér geld nodig. Om alles te kunnen bekostigen zullen ze hun creativiteit dus op een andere manier moeten aanwenden. Waar ze in principe niet in aanmerking komen voor subsidie (wegens vooral optredens voor opdrachtgevers) zijn ze dan ook blij met de mogelijkheid van crowdfunding op voordekunst. Want mogelijk kunnen we daardoor het ontbrekende deel alsnog op tafel krijgen. Opera Della Casa hoopt op donaties van enthousiaste (voormalige) opdrachtgevers en alle andere ‘fans’ die de mogelijkheid hebben om ze financieel te ondersteunen. Ter aanmoediging hebben ze een paar aantrekkelijke tegenprestaties voor alle gevers bedacht! (meer informatie en geven).

http://vimeo.com/106178132" data-video-thumbnail="https://i.vimeocdn.com/video/106178132_1280.jpg">

Gek, maar goed gek!
“Hun kracht zit niet alleen in het komische. De drie vrouwen zijn vocaal en muzikaal professioneel geschoold en het repertoire loopt van Puccini via tal van klassieke omwegen naar de operette sector, zonder de klassieke werken echt geweld aan te doen”.

Jacques d’Ancona in Dagblad van het Noorden, juni 2013