NTGent

NTGent

Dit zijn de namen

NTGent

Dit zijn de namen

  • Woensdag 24 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 24 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Regietalent zet roman op de planken
Het opkomende Duitse regietalent Philipp Becker voert het excellente ensemble van NTGent aan in een enscenering van ‘Dit zijn de namen’ uit 2012. Schrijver Tommy Wieringa portretteert in zijn roman een groep vluchtelingen die een stad net voorbij de grens van de voormalige Sovjet-Unie probeert te bereiken. Ze zijn op de steppes achtergelaten door mensensmokkelaars en proberen al dolend het beloofde land te bereiken – een stad net voorbij de grens van de voormalige Sovjet-Unie. Naarmate de tijd verstrijkt, groeit de ontbering en de honger naar redding. Dat drijft hen ertoe een van hun reisgezellen, een zwarte man, te vermoorden. Vreemd genoeg lijkt het vanaf dat moment beter met ze te gaan. Uitgehongerd en verwilderd bereiken ze de buitenwijk van een gecorrumpeerde, verarmde stad. Politiecommissaris Beg buigt zich over hun zaak. Hij wil achterhalen wie de zwarte man heeft vermoord, maar stoot op een muur van zwijgen. Beg raakt in de ban van hun verhaal. Tot dan leidde hij het uitgeholde bestaan van een kleine corrupte ambtenaar. De komst van de vluchtelingen schudt hem wakker.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een gratis inleiding om 19.15 uur. Wouter Bakker verzorgt de inleiding en interviewt acteur Steven Van Watermeulen. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Extra informatie

Extra informatie

Onderdeel van de Internationale Selectie.  Voorstellingen van internationale theatermakers en choreografen die hun naam ruimschoots bewezen  hebben op toonaangevende podia en festivals over de hele wereld.

“Dit zijn de namen is een heldere voorstelling geworden. In een respectvol, uiterst plezierig tempo wordt aan veel nuances en overwegingen recht gedaan. Tegelijkertijd straalt deze vertelling levenslust en zelfs lol uit – dat kan dus, zelfs bij gecompliceerde pijnlijke kwesties zoals die zich vandaag de dag voordoen.”

★★★★ de Volkskrant

“Vluchtelingenroman ‘Dit zijn de namen’ pakkend naar het theater vertaald”

★★★★ Het Nieuwsblad

“De suggestieve diepgang ligt voorral aan de sterk visuele regie van de Duitse gastregisseur Philipp Becker.”

★★★ De Standaard

“Mooi, sober en muzikaal toneel over vluchtelingen.”

★★★★ Trouw

tekst: Tommy Wieringa · bewerking: Koen Tachelet · regie: Philipp Becker · spel: Steven Van Watermeulen, An Miller, Frank Focketyn, Lia Hoensbroech en Risto Kübar · muziek: Johannes Hofmann