Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

De laatkomer / naar Dimitri Verhulst

Noord Nederlands Toneel

De laatkomer / naar Dimitri Verhulst

  • Donderdag 2 oktober 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 2 oktober 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Dimitri Verhulst was bij de premiere en was heel enthousiast:
“Het is een hele mooie voorstelling geworden. Ontroerend waar het ontroerend moet zijn, pijnlijk waar het pijnlijk moet zijn, de humor blijft gehandhaafd en tot mijn grote verbazing zijn mijn teksten overeind gebleven. Ik ben een zeer tevreden man.”

Ola Mafaalani: Mensch durf te leven

Ola Mafaalani: Mensch durf te leven

“Te vaak zien we hoe mensen, als ze oud en overbodig zijn, worden weggezet in tehuizen. Maar ook hoe mensen, als ze nog vitaal zijn, verdwijnen in hun werk en leven volgens verwachtigingen van anderen. In ‘De Laatkomer’ ontdekt Désiré de kinderlijke vrijheid om elke logica van het leven te bestrijden met een intens gelukkigmakende vorm van anarchie. De meesterlijke truc om het leven speels te spelen, de durf amoreel te zijn, de creativiteit im het leven te vieren vormt een geweldig vertrekpunt voor onze theaterbewerking.”

Noord Nederlands Toneel speelt ‘De laatkomer’, naar de gelijknamige bestseller van de Vlaamse auteur Dimitri Verhulst. Het stuk volgt het leven van Désiré, een man op leeftijd die de kleinerende houding van zijn vrouw zat is en weer plezier wil hebben in het leven. Hij besluit revanche te nemen en belazert zijn omgeving op hilarische wijze door zich voor te doen als demente grijsaard. Hij maakt zijn leven tot één groot feest. Uitsmijter is de ontroerende ontmoeting met zijn inmiddels demente jeugdliefde Rosa. Een mooie en uitdagende vrouw die hij nooit heeft durven kussen en die hem nu niet meer herkent.

‘De laatkomer’ is het verhaal van Désiré, maar ook dat van de schrijver zelf. Nadat zijn boek klaar was, keerde Verhulst terug naar zijn eerste liefde. ‘De laatkomer’ is een oproep om nu te leven: niet morgen, niet overmorgen, niet volgend jaar, maar nu!