NNT + Club Guy & Roni (NITE)

NNT + Club Guy & Roni (NITE)

Witch Hunt (try-out)

NNT + Club Guy & Roni (NITE)

Witch Hunt (try-out)

  • Donderdag 17 maart 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De jonge archeologe Esther (Sarah Janneh) keert terug naar haar afgelegen geboortedorp in de polder. Veel lijkt daar nog niet veel veranderd: de ruggen van de mannen in het dorpscafé zwijgen nog altijd en de pubers vervelen zich er wezenloos. Aan de randen van het dorp komt Esther in aanraking met de duistere geschiedenis van een heksenjacht. Heden en verleden beginnen door elkaar te lopen als dat donkere verleden tot leven komt.

In een grote, muzikale en beeldende voorstelling onderzoekt de talentvolle regisseur Eline Arbo (winnaar regieprijs 2020 en een van de vaste makers van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni) de invloed van het patriarchaat in heden en verleden en hoe vrouwen van alle tijden zich tegen die invloed teweer proberen te stellen. Door heden en verleden tegelijk op het toneel te zetten, toont de voorstelling hoeveel er in 500 jaar is veranderd, en hoeveel ook niet.

Geïnspireerd door de verhalen over heksenvervolgingen in Europa en door hoe massahysterie vroeger en nu, tot stand komt schrijft Hannah van Wieringen een nieuwe toneeltekst over een groep vrouwen die probeert te ontsnappen aan de druk van hun gesloten gemeenschap – met gruwelijke consequenties. Samen met het NITE-ensemble van acteurs en dansers maakt Eline Arbo een interdisciplinair werk over heksen van toen en van nu.

regie: Eline Arbo | tekst: Hannah van Wieringen | muziek: Thijs van Vuure | spel: Bien de Moor, Sarah Janneh, Angela Herenda, Bram van der Heijden, Igor Podsiadly, Adam Peterson, Thijs van Vuure en anderen