Nacht (3+) (reprise)

Nacht (3+) (reprise)

Dadodans

Nacht (3+) (reprise)

Dadodans

  • Maandag 17 februari 2025
  • SPOT/De Machinefabriek, Bloemstraat 38
  • 16.00 uur: Aanvang voorstelling
  • 16.45 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 17 februari 2025
  • SPOT/De Machinefabriek, Bloemstraat 38
  • 16:00 start of event
  • (Times are subject to change)

De magie van de nacht…. In de nacht kun je ieder klein geluidje extra goed horen. Struiken ritselen, de uil roept ‘oehoe’. En knettert daar een kampvuurtje?

Dans en live muziek

NaCHT is een voorstelling waarin dans en live muziek een onlosmakelijk geheel vormen. Drie dansers en drie musici (fagot/blokfluit, harp en altviool) nemen je mee naar een heel andere wereld. Ze creëren meeslepende rituelen in een knusse setting. Zo maak je een magische reis door de nacht met dans, klank en beeld.

NaCHT is een coproductie van Dadodans en het Utrechtse muziekensemble Insomnio, dat gespecialiseerd is in hedendaagse klassieke muziek.

“Het jonge publiek gaat gretig mee in dit nachtavontuur, aanvankelijk gefascineerd en afwachtend, maar later door de performers verleid om ook de speelvloer te betreden, lichtjes in het duister te vangen en samen naar het nachtelijke firmament te staren. De nacht is voor iedereen, ook voor de allerjongsten.” ­ Theaterkrant

NaCHT was genomineerd voor ‘Jonge Zwaan meest indrukwekkende jeugddansproductie 2023‘.

regie, concept Gaia Gonnelli / dans Facundo Ebenegger, Mayke van Kruchten, Catarina Paiva / muziek Stefanie Liedtke (fagot), Siebe Visser (altviool), Sabien Canton (harp) / muzikaal advies Ned McGowan / compositie en soundscape Insomnio Ensemble / set, kostuums, licht Marjolein Brouwers / assistant choreograaf Candela Murillo en Katarina Dietzova

Voor welke leeftijd?

Er is niets zo leuk als een voorstelling bezoeken met je kinderen. We begrijpen dat je soms niet kunt wachten tot je kind de juiste leeftijd heeft. De leeftijdsaanduiding bij onze (familie)voorstellingen is er echter niet voor niets: voorstellingen kunnen voor te jonge kinderen onbegrijpelijk of zelfs griezelig zijn. Neem je toch een kind mee onder de aangegeven leeftijdsgrens, dan kunnen we je de toegang weigeren of een plek achterin of bovenin de zaal toewijzen.