Mexicaanse Hond / Orkater

Mexicaanse Hond / Orkater

WELKOM IN HET BOS / Alex van Warmerdam

Mexicaanse Hond / Orkater

WELKOM IN HET BOS / Alex van Warmerdam

  • Vrijdag 14 februari 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 14 februari 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Herneming succesvoorstelling
Theater- en filmmaker Alex van Warmerdam maakt een remake van zijn veelgeprezen voorstelling ‘WELKOM IN HET BOS’ uit 2002. Pierre Bokma geeft opnieuw gestalte aan alle mannelijke personages. De vrouwenrollen worden gespeeld door Hadewych Minis en Tiny Bertels. Twee vrouwen zwerven door een bos: Dora, die is weggelopen van haar man, en Fannie, die haar terzijde staat. Ze stuiten op merkwaardige types, die bevrijd willen worden van hun lusten, maar de kunst van het verleiden niet beheersen. “Pierre Bokma is steeds een droogkomiek van grote klasse, juist omdat het hem in al die rollen dodelijke ernst is.” (NRC Handelsblad in 2002)

Alex van Warmerdam

Alex van Warmerdam

Van Warmerdam maakt afwisselend theater en films. Zijn voorstellingen komen uit onder De Mexicaanse Hond en worden geproduceerd door Orkater. Zijn laatste producties waren De Verschrikkelijke Moeder, Wees ons Genadig en Bij het kanaal naar links, welke geselecteerd werd voor het Theater Fesival in 2011. In 2013 op het International Film Festival in Cannes ging zijn speelfilm Borgman (met Hadewych Minis in de hoofdrol) in première. In 2010 was zijn beeldend werk te zien in een overzichtstentoonstelling in Stedelijk Museum Schiedam. In datzelfde jaar ontving Van Warmerdam de Johannes Vermeerprijs voor zijn hele oeuvre.

“Hij (Pierre Bokma, red) grossiert in fraaie stembuigingen een doordachte, technisch perfecte lichaamstaal. Het is Klucht, grand guignol en effectief komediespel tegelijk. En vooral onwaarschijnlijk goed wat hij hier doet.”

Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Volkskrant door Hein Janssen

“De kracht van de scènes zit ‘m in de treffende, geestige en soms bizarre dialogen waarin geen woord teveel wordt gezegd. Er blijft veel te raden over, zoals vaker in het werk van Van Warmerdam, maar dit toneelstuk kan dat hebben.”

Lees hier de volledige recensie.

★★★★ De Telegraaf door Maaike Staffhorst

“De vreemdste dingen zijn heel gewoon. Het is striptheater voor volwassenen, met een ondertoon van ernst, even raadselachtig als krankzinnig, maar vooral heel erg grappig.”

★★★★ Haarlems Dagblad

 “De typische absurde humor en stilering van Van Warmerdam maken dit bizarre, bijna duivelse sprookje over lust en seks tot een zeer feestelijke toneelvoorstelling.”

Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Scènes.nu door Jos Schuring

“In dit absurdistische universum (…) plundert Bokma de verkleedkist en vertolkt hij bij elke opkomst een ander figuur. Bazig, bozig, vleiend en verongelijkt probeert hij de vrouwen te onderwerpen aan zijn wil.”

★★★★ Het Parool door Joukje Akveld

“Überacteur Pierre Bokma neemt moeiteloos alle mannenrollen voor zijn rekening. Gretig en schmierend duikt hij in de verkleedkoffer en transformeert van een baldadige priester op Mariaverering naar een faun die eigenlijk huisarts is of een gefrustreerde dirigent op zoek naar een ’dolle avond met seks en zo’. Als hij als kind zijn moeder bidt en smeekt om naar huis te komen, laat Bokma zijn superieure talent schitteren.”

Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Theaterkrant.nl door Joke Beeckmans

http://youtube.com/watch?v=A4n6E5EJdP4" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/A4n6E5EJdP4/maxresdefault.jpg">

tekst, regie, decor en muziek: Alex van Warmerdam · spel: Pierre Bokma, Hadewych Minis en Tiny Bertels