Meadows + Lasse Matthiessen

Meadows + Lasse Matthiessen

Meadows + Lasse Matthiessen

  • Zaterdag 21 januari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 21 januari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Net als het lijkt alsof je nooit meer uit je winterdip komt, is de redding nabij. Hygge en muziek in het Grand Theatre! Meadows (SE) staat erom bekend zijn publiek volledig in te pakken met bloedmooie ingetogen folk en zijn innemende aanwezigheid. Lasse Matthiessen (DK) schrijft zijn heerlijk melancholische muziek in de eerste plaats om zijn verhalen te delen en met publiek samen te komen. Hij komt tenslotte uit het land van hygge: ‘gezelligheid creëren’. Ja, in het Deens is gezelligheid een werkwoord.  Wij denken dat Denen daarom het gelukkigste volk op de aardbol zijn en doen ze dat graag na. Trek je ‘hyggesokker’ aan, laat je verrassen door een dag vol hyggelig programma met verwarmende activiteiten en muziek om te huilen zo mooi. Hét tegengif voor de koude winter.

Meadows (SE) is known for his beautiful folk music and his charming presence. Lasse Matthiessen (DK) writes his wonderful melancholic songs in the first place to share stories and to meet his audience.
——
Onderdeel van Scandinavian Scandals
In het nieuwe jaar introduceren wij een nieuwe manier van programmeren. Naast de doorlopende activiteiten presenteren wij regelmatig een gebundelde programmering, binnen een overkoepelend thema. In de kille wintermaand januari zoomen we met Scandinavian Scandals in op de paradox die Scandinavië heet. Want denken we aan onze noorderburen, dan denken we enerzijds aan hun mooie landschappen, uitmuntende sociale zekerheid en strakke design. Anderzijds zien we binnen de Scandinavische kunst de duistere kant van deze goedgeorganiseerde maatschappij, denk maar eens aan alle detectives of de familiedrama’s van de Noorse toneelschrijver Ibsen. In januari maken we deze paradox in Groningen, toch een beetje het Scandinavië van Nederland, voelbaar.