Severin von Eckardstein & Friends

Severin von Eckardstein & Friends

Mahler, Schumann en Elgar

Severin von Eckardstein & Friends

Mahler, Schumann en Elgar

  • Dinsdag 15 november 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Als pianist Severin von Eckardstein met zijn vrienden langskomt, weet je dat je iets bijzonders te wachten staat. Niet alleen word je als luisteraar op slag verliefd op zijn warme, verfijnde en poëtische pianospel, ook de musici die hem omringen behoren tot de absolute top. Met onder meer Isabelle van Keulen en Quirine Viersen speelt hij tijdens dit concert kwartetten en kwintetten van Mahler, Schumann en Elgar.

Sinds Von Eckardstein in 2003 de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd won, speelde hij in de meest gerenommeerde muziektempels ter wereld met grote namen uit de klassieke muziek. Hij is een pianist die zijn luisteraars keer op keer overdondert en muisstil krijgt. Afgelopen jaar werd Von Eckardstein na een concert in Brussel door het enthousiaste publiek maar liefst zesmaal teruggeroepen voor een toegift. In december was hij de grote smaakmakers van Winteravonden aan de Amstel: “Een geweldig recital van meesterpianist Severin von Eckardstein. Wat hij ook deed, uit alles sprak ogenschijnlijk speels gemak en een verrukkelijke verbeeldingskracht”, schreef NRC.

Mahler, Schumann en Elgar

Het Pianokwartet in a is een beetje een vreemde eend in de bijt van Gustav Mahler, die we vooral kennen van zijn gigantische symfonieën. Mahler schreef het stuk als zestienjarige student aan het conservatorium van Wenen. Wie weet ken je het uit de film Shutter Island van Martin Scorsese uit 2010. Schumann schreef in 1842 twee van zijn mooiste kamermuziekwerken: het Pianokwartet in Es op.47 en het Pianokwintet in Es op.44. Elgar tot slot stortte zich in 1918, achtervolgd door het trauma van een wereldoorlog, op de kamermuziek, met onder andere een prachtig pianokwintet als resultaat.

Concert i.s.m. Stichting de Groningsche Muziekvereeniging.

Programma en bezetting
Mahler: Pianokwartet in a
Schumann: Pianokwintet in Es op.44
Elgar: Pianokwintet in a op.84

piano: Severin von Eckardstein | viool: Franziska Hölscher en Alexander Sitkovetsky | altviool: Isabelle van Keulen | cello: Quirine Viersen

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 3,50 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer