Lunchconcert 18-11

Lunchconcert 18-11

Lunchconcert 18-11

  • Woensdag 18 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 18 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Klassieke lunchconcerten: Gertjan Adema (gitaar) & Anne Broeksma
Aanstormend klassiek muziektalent zit (bijna) iedere woensdag voor u klaar in Het Café in De Oosterpoort om uw middagmaal muzikaal te omlijsten. De lunchconcerten worden georganiseerd i.s.m. het Noord Nederlands Orkest en het Prins Claus Conservatorium.

De toegang is gratis en u hoeft niet te reserveren.

Ballade van de kamerplant

Poëzie & gitaar door Anne Broeksma en Gertjan Adema

Deze voorstelling lijkt het verhaal te vertellen van alledaagse dingen, zoals een kamerplant, een fiets, of een wekker. Maar in de poëzie van dichteres Anne Broeksma komen dingen vaak tot leven en lijken mensen verdacht veel op dingen. Met liefde voor absurdisme en altijd in gevecht met rationele en irrationele gedachten brengt Anne haar gedichten. Gitarist Gertjan Adema voorziet haar poëzie van improvisaties vol dissonanten en laat het publiek tussendoor genieten van ballades en raga’s uit alle hoeken van de wereld.

Als een ballade een muziekstuk is met een verhalend karakter, is een gedicht een verhaal met een muzikaal karakter. Wanneer je dit samenvoegt krijg je… de Ballade van de kamerplant.

Anne Broeksma debuteerde in september 2014 met de bundel Regen kosmos kamerplant bij uitgeverij Atlas Contact, die werd genomineerd voor het C.C.S. Crone stipendium. Zij publiceerde in vele literaire tijdschriften, schreef gedichten bij de actualiteit voor Radio 1 en trad bijvoorbeeld op bij Festival Mooie Woorden en Lowlands.

Gertjan Adema laat als klassiek gitarist de diversiteit horen van muziek uit alle delen van de wereld. Van meeslepende muziek uit Latijns Amerika tot Perzische ballades en raga´s uit India. Hij treedt regelmatig op met zijn muziek. Soms solo, maar meestal samen met vertellers, andere muzikanten, dansers of lichtgevende reuzentollen. Vorig jaar kwam zijn eigen cd uit: Bloem van tarwe.