Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi

  • Maandag 11 maart 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 11 maart 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 – 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Free Record Shop, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Dat Ludovico Einaudi van vele markten thuis is, bewijst zijn palmares. De Italiaanse componist en pianist schreef de soundtrack voor o.a. ‘This Is England’ van Shane Meadows en meer recent voor de Franse succesfilm ‘Intouchables’. Hij is artistiek directeur van het Italiaanse muziekfestival La Notte della Taranta dat jaarlijks bijna een half miljoen bezoekers lokt en toert regelmatig de wereld rond met zijn eigen hedendaagse minimalistische muziek.

In de pers wordt hij graag vergeleken met Wim Mertens, Michael Nyman of Philip Glass, maar meer dan dat klinkt Einaudi toch vooral als zijn eigenwijze zelf. Nu eens solo, dan weer uitgebreider, met vaste waarden uit de wereldmuziek (bv. Ballake Sissoko, Mercan Dede,…) of met een snuifje electronica: hij weet het allemaal perfect te combineren. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat zijn concerten in de afgelopen jaren steevast en ruim op voorhand uitverkochten.

In maart 2012  kon je hem solo aan het werk zien in de Grote Zaal. Voor
zijn volgende passage moeten we wachten tot maart 2013. Dan
presenteert hij immers mét ensemble de opvolger van zijn succesvolle
album “Nightbook”.