Lenette van Dongen

Lenette van Dongen

Tegenwind (reprise)

Lenette van Dongen

Tegenwind (reprise)

  • Donderdag 16 februari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 16 februari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Fenomenale zelfspot
Na dertig jaar lust en last, mode en meningen, gezellige drukte en onverdraagzaamheid verlaat Lenette huis en haard in de grote stad om in een plattelandsdorpje dicht bij zee haar rust te vinden. Ze lijkt er volmaakt gelukkig, maar is de natuur wel die beloofde rustbrenger?
Cabaretière en zangeres Lenette van Dongen laat in ‘Tegenwind’ de zaal met fenomenale zelfspot meegenieten van haar zoektocht. “Als een van de weinigen weet ze haar publiek werkelijk mee te nemen in haar vertelling. (…) Haar tiende solovoorstelling behoort zonder meer tot de beste uit haar oeuvre.” (Algemeen Dagblad ****)

“Tegenwind, de tiende solovoorstelling van Lenette van Dongen, behoort tot de allerbeste uit haar oeuvre.”

★★★★ AD

“Inmiddels is Van Dongen ‘wensloos gelukkig’ en ook dat is duidelijk terug te zien in haar nieuwste programma Tegenwind. (…) Ze stuitert over het podium om al zing-zeggend aan te tonen dat het geluk haar niet is komen aanwaaien en hoe haar bucketlist een fuckitlist is geworden. (…) Met haar flexibele yogalijf kan ze met rechte rug niet alleen haar toekomst, maar ook haar theatertournee vol vertrouwen tegemoet zien.”

★★★★ De Telegraaf

“Dit feelgoodcabaret heeft het effect van lichttherapie bij een winterdepressie.”

★★★★ NRC

“Er is bijna geen cabaretier die het zo goed kan vinden met zijn of haar publiek als Lenette van Dongen.”

★★★★ Theaterkrant

Foto: Jaap Reedijk