LeineRoebana

LeineRoebana

LIGHT

LeineRoebana

LIGHT

  • Vrijdag 18 november 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 18 november 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Grootschalig jubileum
LeineRoebana brengt tijdens haar 25-jarig jubileum een grootschalige dansvoorstelling met musici, zangers en dansers. De internationale cast neemt een overstelpende hoeveelheid ideeën en culturen mee, die niet versmelten, maar in hun eigenheid door elkaar heen klinken. LeineRoebana werkt hiervoor met het gouden team van ‘GhostTrack’ (2011): componist Iwan Gunawan, het gelauwerde gamelanensemble Kyai Fatahillah en een keur aan Indonesische en westerse dansers. De groep wordt uitgebreid met harpiste Ekatarina Levental en twee dansende operazangeressen: de Indonesische sopraan Bernadeta Astari en de Oezbeekse mezzosopraan. “Zoals altijd bij LeineRoebana draait het niet om een verhaal, maar om de interactie met live muziek. En die is in Light niet alleen organisch, maar vooral opmerkelijk bevlogen, van beide kanten. Dans en muziek zwepen elkaar op. Meeslepend.” (de Volkskrant****)

Inleiding om 19:45

Inleiding om 19:45

Een half uur voor aanvang van de voorstelling ‘LIGHT’, om 19:45 uur, kunt u kennismaken met de dansers, choreografen en musici van LeineRoebana. Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces worden gedeeld en vragen worden beantwoord. Het publieksonthaal is gratis voor bezoekers van de voorstelling en vindt plaats in de zaal.

Extra informatie

Extra informatie

Voorafgaand aan de voorstelling, om 17:30 uur, is er een Indonesisch buffet in het Theatercafé. Andrea Leine of Harijono Roebana schuift daarbij aan om u meer te vertellen over hun inspiratie, samenwerking en natuurlijk ‘LIGHT’ zelf. Bestel hier uw kaarten (à € 12,50 p.p) voor het buffet.

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

“Zoals altijd bij LeineRoebana draait het niet om een verhaal, maar om de interactie met live muziek. En die is in Light niet alleen organisch, maar vooral opmerkelijk bevlogen, van beide kanten. Dans en muziek zwepen elkaar op. Meeslepend.”

★★★★ de Volkrant

“Steeds verder wordt de energie gestuwd, de groep kan na een opzwepende synchrone dansfrase uiteenspatten als lichtstralen op een stuk gebroken glas. Met Light laat LeineRoebana zien dat ze trefzeker tegen de stroom van negativiteit over het samenleven van verschillende culturen in vaart.”

★★★★ Theaterkrant

“(…) kon ik wel weer eens vaststellen dat LeineRoebana met de energieke Heather Ware, de atletische Uri Eugenio, en de onnavolgbaar sierlijke Tim Persent unieke danspersoonlijkheden in huis heeft. Dat geldt trouwens ook voor de dansers van Independent Expression, die de stoerste vechtposes aannemen, maar tevens excelleren in meditatief oriëntaals geknikkebol. Ook over de musici niets dan lof. Want of het ensemble van Gunawan nou traditionele beats speelt, of op de atonale toer gaat: de beheersing van dynamiek en klankkleur dwingt bewondering af.”

★★★★ Parool

Large-scale jubilee
Leine Roebana celebrates her 25-year jubilee by presenting a large-scale dance performance with musicians, singers and dancers. The international cast brings along an overwhelming amount of ideas and cultures, which do not fuse but coexist while keeping their uniqueness. For this purpose, LeineRoebana works with the golden team of ‘GhostTrack’ (2011): composer Iwan Gunawan, the praised gamelan ensemble Kyai Fatahillah and a selection of Indonesian and western dancers. Harpist Ekatarina Levental and two dancing opera singers, Indonesian soprano Bernadeta Astari and Uzbek mezzo-soprano, are added to the group. “As usual with LeineRoebana, it is not about a story but about interaction with live music. And in Light, this is not just organic but strikingly inspired as well, on both sides. Dance and music stir up each other. Compelling.” (National newspaper Volkskrant****)