KVS, NTGent / Tom Lanoye

KVS, NTGent / Tom Lanoye

REVUE RAVAGE - Dood van een politicus

KVS, NTGent / Tom Lanoye

REVUE RAVAGE - Dood van een politicus

  • Vrijdag 15 mei 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 15 mei 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Revue ravage is acteurstoneel van de bovenste plank.” (De Morgen*****)
Met ‘Revue ravage’ staat u een Brechtiaans spektakel te wachten met de muzikale inbreng van de 14-koppige big band Flat Earth Society. Een geweldige clash van rasmuzikanten en dito acteurs als Josse De Pauw en Els Dottermans. ‘Revue ravage’ toont het leven en werk van een politicus op leeftijd die ermee wil kappen, maar te ijdel en bang is om zijn enige grote levenspassie – de politiek en daarmee de macht – op te geven. Hoe neem je afscheid als politicus? Liefst niet stilletjes, heeft hij bedacht, maar met een oerknal. Gelauwerd, gevierd en met de wetenschap dat hij de macht zal kunnen blijven uitoefenen vanuit de coulissen. Rondom de spilfiguur van de politicus cirkelen een aantal personages: zijn vrouw die met hem rustig van zijn pensioen wil genieten en zijn briljante zoon. Verder zijn maîtresse, zijn interne opponent, zijn trouwe politieke mentor en vriend en een troubleshooter. Iedereen is schatplichtig aan iedereen want beloftes maken schuld en geheimen maken zwak.

Tom Lanoye over Revue Ravage

Tom Lanoye over Revue Ravage

“Twintig jaar staan wachten in de coulissen? Popelend om eindelijk te mogen opkomen? En juist op het moment dat uw cue daar is, die beslissende slotrepliek van uw eeuwige tegenspeler — juist dan schuiven ze een jeune premier naar voren, die in úw plaats úw replieken begint af te rammelen, onder luid applaus van al uw medespelers…”

Deze voorstelling is onderdeel van de Internationale Selectie: voorstellingen van toonaangevende internationale theatermakers en choreografen van over de hele wereld.

Deze voorstelling is onderdeel van de Internationale Selectie: voorstellingen van toonaangevende internationale theatermakers en choreografen van over de hele wereld.

> Klik hier voor de serie Internationale Selectie

“Het publiek wordt ingepakt door de snedige tekst, de humor, de acteerprestaties en de meeslepende zangpartijen. (…) “Revue ravage is acteurstoneel van de bovenste plank.”

Klik hier voor de volledige recensie

★★★★★ De Morgen

“De Pauw speelt de pannen van het dak. Tegelijk biedt Revue Ravage ensemblespel zoals je het nog zelden ziet. Alle spelers zijn opperbest zichzelf, en maken elkaar zo nog beter.”

Klik hier voor de volledige recensie

★★★★★ De Standaard

Een sublieme Josse De Pauw staat, omringd door kanonnen als Els Dottermans en Frank Focketyn, op de scène met een spelplezier dat groter is dan de vechtlust van een Syriëstrijder. Met de straffe, speelse tekst van Tom Lanoye en de anarchistische muziek van Peter Vermeersch levert dat een wervelend spektakel op.

Klik hier voor de volledige recensie

★★★★★ Knack.be

“Een parade van grootheidswaan en eigenbelang: het beeld dat de schrijver ophangt van de partijpolitiek is verre van fraai. Een grandioos stuk, dat even grandioze acteurs vergt om het dramatisch-menselijke en het burleske in evenwicht te houden.”

Klik hier voor de volledige recensie.

★★★★ Cutting Edge

“Josse De Pauw straalt een monsterlijk charisma uit als peetvader met wie het bergaf gaat (…). Zijn personage overstijgt de politieke context en staat voor alle mannen aan de top, die onmisbaar zijn tot ze vervangen worden.”

★★★★★ Le Soir

“Verpakt in een bij momenten hilarische revue en doordesemd van de levenswijsheid van Josse De Pauw en Tom Lanoye.”

★★★★ Theaterkrant

“Er wordt over de gehele linie sterk geacteerd en bovenal zijn Lanoyes soepele, malse, trefzekere zinnen een feest om aan te horen ”

★★★ NRC

tekst: Tom Lanoye ∙ regie: Josse De Pauw ∙ muziekcompositie: Peter Vermeersch ∙ spel: Josse De Pauw, Els Dottermans, An Miller, Nico Sturm, Willy Thomas, Frank Focketyn en Eurudike De Beul ∙ muziek: Flat Earth Society (aka FES)