Kinderen van het Verdwenen Woud (6+)

Kinderen van het Verdwenen Woud (6+)

Duda Paiva Company

Kinderen van het Verdwenen Woud (6+)

Duda Paiva Company

  • Zondag 7 april 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 14:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Na het succes van Vergeten Dieren en Verloren Zaken keert Duda Paiva Company terug in het theater met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling over dieren die zijn verdwenen. Duda Paiva’s schuimrubberen wereld is dé ultieme plek om hen opnieuw tot leven te brengen.

Magie in het regenwoud

Er zit magie in het regenwoud. Dat weet iedereen. Het bos staat barstensvol met geneeskrachtige planten en fluisterbomen. De zevenjarige Yara en Barnabé zijn dol op verhalen over geheimzinnige wezens die eens het woud bevolkten. Hun vriendje Goyaz kent ze allemaal: het gevaarlijke luipaard, de nieuwsgierige miereneter en de sprookjesachtige vliegjes die ’s nachts het donkere woud verlichten. Als de avond valt, sluipen de kinderen naar het kamp van de Indio’s om bij de familie van Goyaz over de bijzondere dieren van Amazonia te horen.

Maar kinderen worden groot en levens veranderen. Wanneer Yara na lange tijd terugkeert naar haar geboorteland, blijkt de wereld uit haar jeugd spoorloos verdwenen. Het bos heeft plaatsgemaakt voor een plantage en op de plek van het huis waar zij is opgegroeid staat nu een grote boerderij. De boer die er woont, verbouwt maar één soort: de cacaoboom. Waar zijn de dieren die in dit gebied leefden? En waar zijn Yara’s vrienden? Wanneer Yara boos op de boerderijdeur klopt, doet haar oude vriend Barnabé open. Zoals in iedere Duda Paiva voorstelling is ook nu weer niets wat het lijkt. Terwijl Barnabé trots uitlegt hoe je van een cacaoboon chocola maakt, ontdekt Yara waar de verdwenen dieren zich hebben verstopt. De tafel blijkt de bast van een magische boom, de lamp erboven is gevuld met vuurvliegjes. Zelfs de stofzuiger blijkt een levend wezen.

“Kinderen én volwassenen in het publiek zijn op slag betoverd.” – Theaterkrant

Concept, regie Duda Paiva Spel, artistieke bijdragen Cat Smits, Tim Velraeds, Josje Eijkenboom, Christiaan Koetsier, Oliver Wagstaff Poppen André Mello, Duda Paiva, Cat Smits, Yazan Maksoud Teksten Kim Kooiman, Flip Noorman Soundscape Wilco Alkema Decor Sanne Danz Kostuums Evita Rigert Lichtontwerp Mark Verhoef Dramaturgie Kim Kooiman

Voor welke leeftijd?

Er is niets zo leuk als een voorstelling bezoeken met je kinderen. We begrijpen dat je soms niet kunt wachten tot je kind de juiste leeftijd heeft. De leeftijdsaanduiding bij onze (familie)voorstellingen is er echter niet voor niets: voorstellingen kunnen voor te jonge kinderen onbegrijpelijk of zelfs griezelig zijn. Neem je toch een kind mee onder de aangegeven leeftijdsgrens, dan kunnen we je de toegang weigeren of een plek achterin of bovenin de zaal toewijzen.