Keti Koti

Keti Koti

Familieprogramma

Keti Koti

Familieprogramma

  • Zaterdag 1 juli 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • inloop: 14:00 uur
  • start programma: 14:30 uur
  • einde programma: 15.30 uur
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 1 juli 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 14:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Familieprogramma Keti Koti

In de familievoorstelling De nacht die de dag verslaat ontmoeten poëzie, verhalen en liedjes elkaar. Het leven op de plantages is voor slaafgemaakte mensen heel slecht. Maar in de nacht worden verhalen verteld en liedjes gezongen. In de nacht schijnt zachtjes de zon en wordt hoop geboren. Verhalenvertellers Guillaume Pool en Rudo Walker brengen een ode aan de nacht van de tot slaaf gemaakte.  Zij worden muzikaal begeleidt door Glenn Gressmann op gitaar en op percussie Ras Kollinx.

Gastvrouw Nadia Mijnals neemt je mee in een bijzondere theatermiddag met lekker eten, mooie verhalen, goede gesprekken en muziek. De programmering van het familieprogramma wordt verzorgd door Charles Goudsmit/ Pittig Gekruid.

Het programma is gratis toegankelijk, maar reserveer wel even een kaartje.

Keti Koti
Op zaterdag 1 juli viert Groningen met Keti Koti de afschaffing van de slavernij. Op die dag verandert de binnenstad van Groningen in een groot festivalterrein. Op allerlei locaties worden bijzondere activiteiten georganiseerd in het kader van het slavernijverleden van Groningen en de doorwerking daarvan op het heden. Denk maar eens aan muziek, spoken word, films, lezingen en tentoonstellingen.

 

 

 

Banner Keti Koti 2 RGB

Meer over:

Rudo Walker
De in Paramaribo geboren Rudo Walker kwam in 1966 naar Nederland. Van zijn hand verschenen de bundels Een dag in Paramaribo en andere Portretten en Onder ogen van de Oude Grijze. Literair verpakt en met passie, humor en bittere ernst komen in zijn poëzie diverse thema’s aan de orde.

Guillaume Pool
Guillaume Pool kwam in 1964 naar Nederland en vestigde zich in Groningen. In 1990 begon hij met het schrijven van gedichten en het voordragen van poëzie en verhalen. Hij heeft een eigen verteltheater, De Vertelplantage, in zijn woonplaats Haren. Van hem verschenen de dichtbundels Timba, Op de vluchtheuvel kwam ik je tegen en De termieten van Tilifo. Ook schreef hij de toneelstukken Het Proces en Kuduntu.

Glenn Gressmann – gitaar
Glenn Gressmann werd geboren op Curaçao en vanaf 1979 Groninger. Ondanks vele bands en muzikale genres is hij tot heden trouw gebleven aan zijn muzikale roots. Hij is dan ook vooral bekend als troubadour en vertolker van het Antilliaanse lied en Caribbean songs, met name van Harry Belafonte.

Ras Kollinx – percussie
Ras Kollinx (artiestennaam van Collins Kwashie Agbezudor) is een uit Ghana afkomstige Groninger zanger en masterdrummer (kpanlogo). Hij werkt als instrumentbouwer en is percussiedocent aan de Stedelijke Muziekschool van Groningen.

Nadia Mijnals – gastvrouw
Nadia werd geboren te Paramaribo, Suriname. Ze was schooljuf en is nog altijd actief binnen diverse organisaties in Groningen. Zij wordt door velen beschreven als sociaal, hulpvaardig, open, gedreven en ruimdenkend. Een duizendpoot met vele gaven en talenten. Haar missie in het leven; verlies jezelf niet, geef kleur aan het leven en sta met beide benen op de grond.