Keti Koti

Keti Koti

Familieprogramma

Keti Koti

Familieprogramma

  • Zaterdag 1 juli 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 14:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Familieprogramma Keti Koti

In de familievoorstelling De nacht die de dag verslaat ontmoeten poëzie, verhalen en liedjes elkaar. Het leven op de plantages is voor slaafgemaakte mensen heel slecht. Maar in de nacht worden verhalen verteld en liedjes gezongen. In de nacht schijnt zachtjes de zon en wordt hoop geboren. Verhalenvertellers Guillaume Pool en Rudo Walker brengen een ode aan de nacht van de tot slaaf gemaakte.  Zij worden muzikaal begeleidt door Glenn Grassman op gitaar en op percussie Ras Kollinx.

Gastvrouw Nadia Mijnals neemt je mee in een bijzondere theatermiddag met lekker eten, mooie verhalen, goede gesprekken en muziek. Het programma is gratis toegankelijk, maar reserveer wel even een kaartje.

Keti Koti
Op zaterdag 1 juli viert Groningen met Keti Koti de afschaffing van de slavernij. Op die dag verandert de binnenstad van Groningen in een groot festivalterrein. Op allerlei locaties worden bijzondere activiteiten georganiseerd in het kader van het slavernijverleden van Groningen en de doorwerking daarvan op het heden. Denk maar eens aan muziek, spoken word, films, lezingen en tentoonstellingen.