Kenny Wayne Shepherd band

Kenny Wayne Shepherd band

special guest Matt Andersen

Kenny Wayne Shepherd band

special guest Matt Andersen

  • Maandag 20 april 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 20 april 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Kenny Wayne Shepherd in English

Kenny Wayne Shepherd in English

Kenny Wayne Shepherd is an American guitarist and singer-songwriter. He made his debut at the young age of 18 with the album ‘Ledbetter Heights’ and after this he brought out another six studio albums, of which four gained platinum status in America.

This year ‘Goin’ Home’ was released, the blues rocker’s most recent album. The record is a journey of discovery through the music of artists which were of great influence to Stepherd, such as B.B. King, Bo Diddley and Stevie Ray Vaughan. He dove into their catalogues and chose songs that inspired him while he was learning how to play the guitar. Some good friends of Shepherd, such as Ringo Starr, Joe Walsch and Keb’ Mo’ contributed to the album.

Extra informatie

Extra informatie

Deze week is de CD van de week het album ‘Goin’ Home’ van Kenny Wayne Shepherd! Doe mee & win!

U betaalt per ticket € 3,10 servicekosten. Dit bedrag wordt in het bestelproces toegevoegd.

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Op zijn zevende kreeg hij voor het eerst een gitaar in zijn handen en die heeft Kenny Wayne Shepherd niet meer losgelaten. Inmiddels behoort hij tot de top van de internationale blues- en bluesrockscene. Sinds zijn doorbraak verkocht Shepherd miljoenen albums en scoorde hij talloze hits in de VS. Van de hedendaagse bluesgitaristen is hij misschien wel degene die het meest in de voetsporen is getreden van de legendarische Stevie Ray Vaughan.

Op zijn vorig jaar verschenen album ‘Goin Home’ verdwijnt het stevige rockgeluid van zijn eerdere platen iets naar de achtergrond. Shepherd keert terug naar zijn roots met zijn keuze voor nummers van muzikanten die hem inspireerden toen hij gitaar leerde spelen: B.B. King, Bo Diddley, Stevie Ray Vaughan en Freddie King. Het resultaat is een onvervalste bluesplaat.

Kenny Wayne Shepherd treedt met band op in de sfeervolle Stadsschouwburg van Groningen. Voor bluesliefhebbers is dit een intieme, niet te missen avond met een van de beste muzikanten uit het genre.

Website Kenny Wayne Shepherd

Special guest: Matt Andersen
Matt Andersen is een rasperformer met een grootse, soulvolle stem en nummers die recht voor z’n raap zijn. De muziek van Andersen leunt sterk op blues, maar laat ook duidelijke reggae, gospel en soul invloeden horen. In 2014 verscheen zijn meest recente album ‘Weightless’.

“Met Goin’ Homeproduceert Kenny Wayne Shepherd de sterkste bluesplaat van dit jaar tot nu toe.”

Lees hier de  volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie Festivalinfo (Karst Jaarsma)