Jett Rebel + support

Jett Rebel + support

Jett Rebel + support

  • Vrijdag 16 mei 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 16 mei 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Jett Rebel komt 10 maart terug naar De Oosterpoort! 2016 begint voor de muzikale alleskunner met de ‘The Best Night Of Your Life Tour’, een avond die helemaal in het teken zal staan van de puurheid van muziek.

English Jett Rebel

English Jett Rebel

For years Jelte Tuinstra, aka Jett Rebel, was part of bands such as Valerius and The Souldiers. After this, he decided it was time to stand on his own two feet. After the release of his first single ‘Do You Love Me At All’, Jett Rebel was proclaimed Serious Talent by 3FM. His EP ‘Venus’ contains pure, uncompromising pop and he has been a guest on shows such as DWDD, Toppop 3 and GIEL!. Recently his new single ‘Tonight’ was brought out and it was immediately bombarded a 3FM Megahit. He also left a strong impression with his performance at Noorderslag. His debut album is in the making, so 2014 might just be a very good year for Jett Rebel.

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00 tot 18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en
ticketmaster.nl

U betaalt per ticket € 2,50 servicekosten. Dit bedrag wordt in het bestelproces toegevoegd.

Let op: uitsluitend vrije staplaatsen.

Jelte Tuinstra, alias Jett Rebel, maakte jarenlang deel uit van bands als Valerius en The Souldiers. Toen besloot hij dat het tijd werd om op eigen benen te staan. Na het verschijnen van zijn eerste single ‘Do You Love Me At All’ werd Jett Rebel uitgeroepen tot Serious Talent op 3FM.

In huize Rebel bestaat de hokjesgeest niet, is er van het begrip ‘compromis’ nog nooit gehoord en bestaan regels er om overtreden te worden. Het enige dat telt is een ongebreidelde energie, creativiteit en een overdosis fun. Zijn EP’s ‘Venus’ en ‘Mars’ laten dan ook pure, compromisloze pop horen. Hij was al te gast in programma’s als DWDD, Toppop3 en GIEL!. De single ‘Tonight’ werd direct gebombardeerd tot 3FM Megahit. Ook liet hij een sterke indruk achter met zijn optreden op Noorderslag. Tijdens zijn zinderende concerten komen Venus (de vrouw, yin) en Mars (man, yang) samen op het podium voor de nodige sexy time op de planken. Zijn debuutalbum is in de maak en zo kan 2014 wel eens een heel mooi jaar worden voor Jett Rebel.

Support: IX

IX is het alter-ego van Marnix Dorrestein. Sinds het begin van de middelbare school maakt hij al actief muziek; hij zat o.a. in een band met Jett Rebel. Na in diverse bands te hebben gespeeld (hij won o.a. als gitarist/zanger de Grote Prijs met ‘Über-Ich’ in 2012) is hij nu op soloavontuur. Als IX laat hij zich inspireren door de sixties, funk, rock en Afrikaanse muziek.

“…heeft goed werk geleverd met dit mini­album. Hoewel Mars een heel stuk meer pop is dan voorganger Venus is het heel fijn om naar te luisteren. De relaxte samenwerking tussen alle partijen is uitstekend uit de verf gekomen.”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie Dutchscene (Henk van Rhee)

“Het laat in ieder geval wel 1 ding zien: dit is zeker geen 1-trick pony en hier gaan we nog heel veel van horen.”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie pat-sounds (Patrick Schrijvers)