James Vincent McMorrow

support: Broken Twin

James Vincent McMorrow

support: Broken Twin

  • Zondag 9 februari 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 9 februari 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

English James Vincent McMorrow

The Irish singer-songwriter James Vincent McMorrow became known in 2011 with his debut album ‘Early in the Morning’. With his folk songs, always sung in falsetto, he has already performed in the Royal Albert Hall and was nominated for the Choice Music Prize. In 2012 a European Borders Breakers Award followed, which he received in De Oosterpoort. For this second album ‘Post Tropical’ the Irishman travelled to a small farm close to the Mexican border. Even though the unmistakable ‘McMorrow-sound’ is still very present, the singer and songwriter from Dublin has challenged himself to walk new musical paths. The first single from ‘Post Tropical’ ‘Cavalier’ and the accompanying music video are out now.

Let op: vrije zitplaatsen. Op verzoek van de artiest is de bar tijdens het concert gesloten. 

De Ierse singer-songwriter James Vincent McMorrow brak begin 2011 door met zijn debuutalbum ‘Early in the Morning’. Met zijn folkliedjes, steevast gezongen met kopstem, stond hij daarna al in de Royal Albert Hall en verdiende hij een nominatie bij de Choice Music Prize. In 2012 volgde er een European Borders Breakers Award, die hij hier in De Oosterpoort ontving.

Voor zijn tweede album ‘Post Tropical’ trok de Ier naar een kleine boerderij vlakbij de Mexicaanse grens. Hoewel het onmiskenbare ‘McMorrow-geluid’ nog altijd nadrukkelijk aanwezig is, is de zanger en liedjesschrijver uit Dublin ook de uitdaging aangegaan om nieuwe muzikale paden te bewandelen. De eerste single afkomstig van ‘Post Tropical’ is ‘Cavalier’, de bijbehorende videoclip is nu uit.

Support: Broken Twin

Broken Twin stond vorig jaar nog in de Binnenzaal. Geïnspireerd door de griezelige geluiden van het Noordelijk halfrond en artiesten als Feist, Nico en Anthony and The Johnsons trekt ze haar luisteraars mee in een doolhof van emoties. Haar debuut EP ‘Hold On To Nothing’ (alleen verkrijgbaar op vinyl en als download) werd positief ontvangen en de buzz groeide met optredens op o.a. Eurosonic 2013.

Lees een interview met James Vincent McMorrow in OOR

” McMorrow lijkt bovendien meer dan de gemiddelde singer-songwriter z’n energie in echt goede teksten te hebben gestoken die het ene moment diep persoonlijk zijn. Daarmee is het met gemak een van de mooiste singer-songwriterplaten van 2009/2010/2011 (doorstrepen wat niet van toepassing is)”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★★ Albumrecensie door Guido de Greef van KindaMuzik

“Sluit je ogen en je wordt gekatapulteerd naar een andere wereld. Neem de outro van de titeltrack: geen mens die nog hulpmiddelen nodig heeft om te trippen.”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie Cutting Edge (Julie van Oost)