ITS Festival On Tour

ITS Festival On Tour

ITS 2020 On Tour

ITS Festival On Tour

ITS 2020 On Tour

  • Maandag 26 oktober 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

ITS Festival On Tour geannuleerd

Om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen, zijn nieuwe maatregelen afgekondigd. Helaas kan dit evenement niet doorgaan.

Zodra er meer bekend is, komen we er bij de kaartkopers op terug. Gezien de omvang van ons programma kan dat wel even duren. We vragen hiervoor om je geduld en hopen op je begrip.

Dit jaar wordt de 30e editie van het ITS Festival eenmalig in een nieuwe vorm gegoten. In samenwerking met Rudolphi Producties gaan de afstudeervoorstellingen van de nieuwste generatie theatermakers on tour! Maak kennis met de nieuwe lichting makers, acteurs en performers.

In Groningen zie je de voorstelling SLICE OF LIFE  van Isabel Hees (HKU Acteur) en de voorstelling PEOPLE ON DIS PLAY van Giovanni Brand, Lieve Fikkers, Hélène Vrijdag, Romy Moons (Toneelacademie Maastricht Performance). 

Isabel Hees - SLICE OF LIFE 

Isabel Hees - SLICE OF LIFE 

Ze loopt richting het raam, kijkt naar buiten.  De wereld binnen.  Een solovoorstelling over een vrouw alleen.  Alleen in haar kamer.  Interieur, bloemen op de muur. Achtergrondgeluid, regen. I do like jazz now. Een naturalistische representatie van het leven. Met een vleugje tomatenpulp, fictie vs. werkelijkheid.  

concept en spel Isabel Hees begeleiding Arie de Mol techniek Jan Willem van der Vlies, Elisabeth Kaldeway productie Debora van Stenis-Patty publiciteit Thomas Nijhuis 

PEOPLE ON DIS PLAY

PEOPLE ON DIS PLAY

Giovanni Brand, Lieve Fikkers, Romy Moons en Hélène Vrijdag zijn vier jonge theatermakers die in 2020 afstuderen aan de Performance opleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Met PEOPLE ON DISPLAY starten zij hun eerste samenwerking als performancecollectief.

Wie zijn de freaks van vandaag? Waarom is het fijn om van een veilige afstand te kijken naar dat wat wij als afwijking van de norm beschouwen, en wie bepaalt wat de norm is? Wij stellen onszelf (ons Zelf?) ten toon. Wij zetten onszelf (ons Zelf?) op scène. Op scène. Obsceen. Wij worden bekeken, wij laten ons bekijken.

Over het ITS Festival
Op het ITS Theaterschool Festival presenteren de studenten van de Nederlandse en Vlaamse theaterscholen hun afstudeerwerk. Het festival vindt jaarlijks plaats in juni en draait geheel om de afstuderende studenten, hún visie en hún werk. Bovenal is het ITS een platform voor de ideeën, experimenten en de vernieuwingsdrang waarmee de jongste lichting theatermakers het veld bestormt. Het festival schept ruimte voor studenten, professionals en publiek om elkaar te ontmoeten en inspireren. De nieuwe lichting theatermakers krijgt er hun plek in de professionele theaterwereld.

Over Rudolphi Producties
Rudolphi Producties is de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers. Ieder jaar presenteert Rudolphi Producties aan het begin van het nieuwe theaterseizoen veelbelovend, pas afgestudeerd theatertalent in Het Debuut. Een drietal veelbelovende theatermakers gaat in Het Debuut op tournee door het land om zo het publiek kennis te laten maken met hun werk. De talenten voor deze tournee worden geselecteerd tijdens het ITS Festival. Dit jaar gaan ITS en Rudolphi Producties een verdergaande samenwerking aan om zo de afstudeerlichting 2020 het podium te bieden dat zij verdienen.

Mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Dioraphte, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Melanie en Fonds Podiumkunsten