House of Cohen

House of Cohen

performed by Perla Batalla

House of Cohen

performed by Perla Batalla

  • Woensdag 8 juni 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17.30 uur: Restaurant The Mix open
  • 20.30 uur : Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 8 juni 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

In 2015 begon de voor een Grammy genomineerde zangeres Perla Batalla na te denken over liedjes om op te nemen als vervolg op haar eerder uitgebrachte eerbetoon aan vriend en mentor Leonard Cohen. Als een langdurig tourend bandlid met de legendarische songwriter, wist Perla dat er veel van Cohens oeuvre was waar ze nog graag mee wilde optreden en opnemen.

Batalla’s eerste Cohen-cd, Bird on the Wire (2007), werd geproduceerd met de zegen van Leonard; hij woonde de opnamesessie bij, woog het materiaal en de arrangementen en nam deel aan een fotosessie in zijn huis in Los Angeles om het project te promoten. Het overlijden van Cohen in november 2016 versterkt de missie van Batalla om ook de minder bekende liedjes van de Cohen te delen met een jonger publiek dat vooral bekend is met het goed gecoverde ‘Hallelujah’.  Perla Batalla in the House of Cohen bevat dan ook zorgvuldig geselecteerde liedjes en zeldzame persoonlijke anekdotes die juist de lichtere kant van Cohen onthullen.

Deze avond onthult de tijdloosheid van Cohens kunst met behulp van de kenmerkende stijl waarmee Perla Batalla haar oprechte respect en diepe liefde voor de muziek, de poëzie en vooral voor haar dierbare vriend, Leonard Cohen, overbrengt.

House of Cohen

Perla Batalla
Perla Batalla werd geboren in Los Angeles, Californië, en opgevoed door een familie die ondergedompeld was in muziek; haar vader, een Mexicaanse zanger en DJ, en een Argentijnse moeder die een bruisende platenwinkel runde. In deze platenzaak van de familie werd Perla non-stop blootgesteld aan muziek die genre en taal overschreed. Na meer dan 10 jaar opnames en touren met Leonard Cohen op meerdere wereldtournees, lanceerde Perla haar solocarrière met de aanmoediging van Cohen. Sindsdien heeft ze zeven albums opgenomen, is ze te zien geweest in film en televisie, en heeft ze opgetreden en opgenomen met artiesten als Lou Reed, k.d. lang, John Cale, Sonny Rollins, Jackson Browne, Duquende, Luz Casal, Laurie Anderson, David Sandborn en George Duke.