Hotel Modern & Arthur Sauer

Hotel Modern & Arthur Sauer

Ons wereldrijk

Hotel Modern & Arthur Sauer

Ons wereldrijk

  • Dinsdag 11 februari 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Hotel Modern maakt fascinerende, internationaal bekroonde voorstellingen, waarin zelfgemaakte poppetjes, film, alledaagse voorwerpen en muziek op ingenieuze wijze worden samengesmeed.

Indonesië

In Ons Wereldrijk richt de groep haar blik op de opkomst en ondergang van ‘Ons Indië’. Een gigantische maquette van het eilandenrijk Indonesië vult het podium. De spelers dwalen met minicamera’s door oerwouden en rijstvelden, langs tempels, vulkanen, dorpjes en moskeeën.

Het spoor van de Nederlanders

Door groot geprojecteerd beelden lijkt het of je je ineens midden tussen de eilandbewoners bevindt. Het verhaal begint in 1597 als het eerste Nederlandse schip arriveert en het spoor van de Nederlanders volgt.

Winnaar Oeuvreprijs voor Poppenspel

Theatergroep Hotel Modern heeft de Oeuvreprijs voor Poppenspel gewonnen: de Wim Meilinkprijs van de NVP-UNIMA.

Uit het juryrapport:
“Herman Helle, Arlène Hoornweg en Pauline Kalker van Hotel Modern hebben in 20 jaar een oeuvre opgebouwd van memorabele miniatuurvoorstellingen die ingrijpende verhalen invoelbaar maken. Hotel Modern is beroemd geworden met een eigenwijs, luchtig en tegelijkertijd diepzinnig spel met spullen, filmbeeld en illusie. De spelers maken live animatiefilms op het toneel. Het publiek ziet de filmbeelden op een scherm, maar het ziet ook de makers, terwijl zij de scènes zorgvuldig opbouwen en camera’s door de decortjes bewegen.”