Het Zuidelijk Toneel & Theater Artemis

Het Zuidelijk Toneel & Theater Artemis

Het verhaal van het verhaal (8+)

Het Zuidelijk Toneel & Theater Artemis

Het verhaal van het verhaal (8+)

  • Zaterdag 13 oktober 2018
  • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:30: Aanvang voorstelling
  • 21:10: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 13 oktober 2018
  • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:30 start of event
  • (Times are subject to change)

“Spectaculaire opening van het jeugdtheaterseizoen” (Trouw *****)

Hoe maak je spannend theater? Laat dat maar aan Jetse Batelaan over. Hij creëert in samenspel met het publiek magische werelden waarin het plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Met veel grappige vondsten, zoals de kinderen uit het publiek die het toneel overnamen in de vorige familievoorstelling van Artemis en HZT, ‘Hoe de grote mensen weggingen’. Nu lijken de dingen het podium over te nemen.

Ergens een verhaal?

Joehoe?
Is daar iemand?
Ergens een verhaal?

Op een dag zit het publiek op een voorstelling te wachten. Het gordijn gaat open en het toneel blijkt naar de kapper te zijn geweest, helemaal kaal! Huh? In een hoek scharrelen wat mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos!

Het verhaal van het verhaal gaat over….tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S.
Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen?

Een 8+ familievoorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel!

Stop-motion-pakket

Niets leuker dan zelf je verhaal maken. Daarom heeft Theater Artemis een stop-motion-pakket gemaakt rondom Het ‘Verhaal van het Verhaal’. Je kan knippen, plakken en je eigen studio bouwen! Maak jouw eigen verhaal met een stop motion filmpje. Deel je filmpje met de #hetverhaalvanhetverhaal hashtag. Het beste filmpje wint mooie prijzen!

Download hier je stopmotion-pakket: https://hzt.nl/in-de-maak/het-verhaal-van-het-verhaal 

“Spectaculaire opening van het jeugdtheaterseizoen. Er zijn wel vijf verhaallijnen! (…) De intelligentste verhaallijn – nog leuker dan die van de billboardpoppen, de figuren in de hoek, de schuivende decorstukken en de technici achter het toneel – is die van het verhaal zelf.”

★★★★★ Trouw

“Een interessante en vermakelijke avond voor jong en oud”

★★★★ Theaterkrant

“Slim en oergeestig in een nog ongehoord en onbeslist verhaal”

★★★★ NRC

“Familievoorstelling ‘Het verhaal…’ is meesterlijk. (…) Vooraf klonk de titel mysterieus, spannend, ongrijpbaar, maar ‘Het Verhaal van het Verhaal’, de nieuwe familievoorstelling van Artemis en Het Zuidelijk Toneel is avontuurlijk, absurd in het kwadraat, prachtig en komisch.”

AD

Regie: Jetse Batelaan Spel: Goele Derick, Jente De Motte, Hanneke van der Paardt, Tjebbe Roelofs, Peter Vandenmeulenbroecke, Jurjen Zeelen