Het Nationale Toneel

Het Nationale Toneel

As you like it / Shakespeare

Het Nationale Toneel

As you like it / Shakespeare

  • Donderdag 12 februari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 12 februari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“De wereld is een schouwtoneel.
Elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel”

Na zijn zeer succesvolle ‘Midzomernachtdroom’ regisseert Theu Boermans deze melancholische komedie van Shakespeare, vol rolverwisselingen, verwikkelingen en misverstanden. In ‘As you like it’ heeft een groep jonge mensen de drang om een nieuwe wereld op te bouwen, een wens van alle tijden en zeker van de huidige, met al zijn crises en schandalen. Rosalind, de dochter van de afgezette hertog, vlucht met haar vriendin Celia naar het woud van Arden. Ook haar geliefde Orlando trekt naar dit idyllische bos, waar de liefde en het leven gevierd worden. Maar in Arden worden de jongeren ook geconfronteerd met de gewelddadige menselijke natuur en krijgen ze een harde les in leven.

Inleiding om 19.15

Inleiding om 19.15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur. Luuk Verpaalen geeft de inleiding en interviewt acteur Jappe Claes. 
De deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

“As you like it is soms vindingrijk en op zijn hoogst vermakelijk toneel, met een happy end en alles”.

★★★ Volkskrant

“En de romantische liefde dan? Daar wil het ook al niet mee vlotten. Een van de redenen is dat de frêle Rosalinde zich verkleedt als jongeman ‘Arnold’ om verkrachters te misleiden. Hannah Hoekstra speelt deze Arnold overtuigend en met zoveel branie dat je bijna gaat geloven dat al die gassies in sports wear in essentie lieve meisjes zijn.”

★★★★ Theaterkrant

“Zeker in het begin zuigt de duizelingwekkende projectie van ontwerper Hammer de toeschouwer de voorstelling in.”

★★★ NRC

“In zijn laatste regie bij het Nationale Toneel heeft Theu Boermans de essentie perfect laten vertalen in de vormgeving.” (…) “Iedere scène is een juweeltje van magisch realisme, hier en daar opgeluisterd door uiteenlopende, maar prachtig gezongen liederen,wat de vervreemding nog meer benadrukt. Bij het doolhof van ontmoetingen dat daarna plaatsvindt, speelt de plot die in het begin zo ingewikkeld leek nauwelijks nog een rol. Het is een spel van verwarringen rondom liefde en identiteit waarin niets is wat het lijkt en iedereen zoekende is.”

★★★★★ Dagblad van het Noorden

“De onverbloemde leugenachtigheid waarmee de personages zich tegenover elkaar opstellen, leverrt een hoop komische situaties op, met dank aan een energiek spelende groep acteurs.”

★★★ Trouw

tekst: William Shakespeare ∙ regie: Theu Boermans ∙ spel: Jappe Claes, Hannah Hoekstra,  Antoinette Jelgersma, Reinout Scholten van Aschat, Mohammed Azaay, Diewertje Dir (stage) Cèlion Eustany Kerk (stage), Hubert Fermin, Bart Harder, Arent Jan Linde, Marit Meijeren (stage), Cheryl Moenen, Cas Winters en René van Zinnicq Bergmann.

NB! Mark Rietman wordt vervangen door René van Zinnicq Bergmann en Joris Smit door Arent-Jan Linde.