Het Nationale Theater

Het Nationale Theater

The Nation

Het Nationale Theater

The Nation

  • Vrijdag 1 december 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 1 december 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Vijf uur durende theatermarathon vol cliffhangers van 18:00 uur tot 23:00 uur

‘The Nation’ is een Netflix-serie op toneel. Het stuk laat zien dat er nooit één iemand gelijk heeft. Met een cast die de sterren van de hemel speelt. Een theaterervaring, waarbij u gegarandeerd op het puntje van uw stoel zit!

Diner
Voorafgaand aan de voorstelling is er een diner (inclusief drankje) om 17.00 uur voor €17,50.
De keuze van onze theaterprogrammeur Henk Kuiper
In ons magazine ‘De Agenda’ vertelt onze programmeur Henk Kuiper waarom ‘The Nation’ één van de hoogtepunten  van dit theaterseizoen is. Lees het artikel hier.
Veel gestelde vragen over The Nation

Diner Voorafgaand aan de voorstelling is er een diner (inclusief drankje) om 17.00 uur voor €17,50. De keuze van onze theaterprogrammeur Henk Kuiper In ons magazine ‘De Agenda’ vertelt onze programmeur Henk Kuiper waarom ‘The Nation’ één van de hoogtepunten  van dit theaterseizoen is. Lees het artikel hier. Veel gestelde vragen over The Nation

Bekijk hier de meest gestelde vragen

Extra informatie

Extra informatie

LET OP: de aanvangstijd voor The Nation is verplaatst van 18:30 uur naar 18.00 uur.

‘The Nation’ is een actuele theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Het begint met een mysterie: de elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk is spoorloos verdwenen. Daarna volgt een zoektocht langs alle lagen van de maatschappij, langs politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten en welzijnswerkers met ieder hun eigen belangen.

De theatermarathon bestaat uit zes delen en in alle zes afleveringen gaat het om beeldvorming en identiteit: welk beeld hebben wij van de ander en welk beeld van onszelf presenteren wij in verschillende sociale contexten? Kunnen wij de ander nog zien als een individu, of zien wij hem of haar enkel als stereotype: de radicaliserende islamist, de linkse Gutmensch, de amorele ondernemer? Hoeveel moeite doen wij om voorbij het masker van de ander te kijken en wanneer durven wij zelf onze eigen maskers te laten zakken? In de continue strijd om onze eigen identiteit te bepalen, beschermen of bevechten raken we snel het zicht kwijt op waar het in het leven werkelijk om gaat.

Een elfjarig kind is verdwenen, maar waar je een grote gezamenlijke zoekoperatie verwacht, zien we vooral losgeslagen individuen die zichzelf aan de hand van deze tragedie profileren.

“Eric de Vroedts ‘The Nation’ is de theatergebeurtenis van het jaar.”

★★★★★ Recensie NRC Handelsblad

“Adembenemende ervaring.”

★★★★★ Recensie Theaterkrant

“Houdt u van toneel? Ga dan naar The Nation. Houdt u niet van toneel? Ga dan naar The Nation.”

★★★★★ Recensie Trouw

“Spannend, relevant en verslavend.”

★★★★★ Recensie de Telegraaf

“Razend knap geschreven en schitterend geacteerd.”

★★★★ Recensie de Volkskrant

“Zeer belanghebbend theaterproject.”

★★★★ Recensie Parool

“The Nation brengt de straat in het theater, en het theater in de politiek. Een overrompelende voorstelling die je nauwelijks tijd geeft om bij te komen van alle razendsnelle dialogen, spannende wendingen en bijzondere karakters.” Jet Bussemaker