Het Debuut

Het Debuut

Toptalent van de toekomst

Het Debuut

Toptalent van de toekomst

  • Dinsdag 18 oktober 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 18 oktober 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

De beste, opvallendste en meest verrassende korte voorstellingen van afstuderende theatermakers
Rudolphi Producties presenteert de winnende selectie van het ITs Festival 2016. De drie beste korte voorstellingen van afstuderende theatermakers aan de Nederlandse toneel- , dans- en kleinkunstopleidingen gaan gezamenlijk op tournee. Voor avontuurlijk publiek een mooie kans om als eerste kennis te maken met de theatermakers van nu en wellicht de toptalenten van morgen. Dit jaar zijn dit:

Speelgoed – Siona Houthuys
Over deze voorstelling zegt de jury: “Siona Houthuys vermengt op intelligente en elkaar versterkende wijze taal beeld en klank in een zoektocht naar liefde. De complexe taal van Peter de Graef die ten grondslag ligt aan Speelgoed behoudt door haar indrukwekkende podiumaanwezigheid een aangename lichtheid. Speelgoed staat als een huis.”

LET OP: bij deze voorstelling wordt een stevige stroboscoop gebruikt.

Moore Bacon! – Bosse Provoost & Kobe Chielens
Over deze voorstelling zegt de jury: “De performance daagt het menselijke lichaam dusdanig uit dat lijkt te ontsnappen aan zijn fysieke beperkingen. We werden gegrepen door de pure eenvoud van het idee dat zich gedurende de voorstelling toch steeds verder ontwikkelt. Moore Bacon is een buitengewone ontmoeting tussen beeldende kunst en theater”.

Vandaag een witte man – Yamill Jones
Over deze voorstelling zegt de jury: “Yamill Jones heeft een schaamteloos charmante aanwezigheid op het podium. Hij speelt met alle clichés die wij hebben over racisme en negers. Hoe persoonlijk, sterk en urgent zijn boodschap ook is, hij vervalt nergens in woede of schuld. Het intelligente gebruik van klassiek materiaal geeft de voorstelling een universele dimensie.”

Zie hier de trailer van ‘Het Debuut’.

”Alle makers laten zien dat ze het lef hebben om zonder schroom hun eigen fascinaties en eigenaardigheden tentoon te stellen.”

★★★★ Volkskrant

”Met een indrukwekkend diep donker dwingt Moore Bacon het publiek de zintuigen lang te spitsen.”

★★★★ Theaterkrant over ‘Moore Bacon”

”Ze heeft een indrukwekkend idioom in woord, geluid en beeld uitgedacht om dat duidelijk te maken, met een knalgeel rechthoekig kader dat alles ijzersterk vervat.”

★★★★ Theaterkrant over ‘Speelgoed’

”En Yamill Jones vindt een vorm die slim en uitdagend is, samengesteld uit klassieke teksten en sportbewegingen, die pijnlijk helder gebruik maakt van suikerklontjes en stropdassen.”

★★★★ Theaterkrant over ‘Vandaag een witte man’

Concept & zakelijk leiding: Marie-Anne Rudolphi, Maarten van der Cammen | Productie: Djoerre de Jong, Sophie Tiersma | Host: Oscar Kocken