Guus Meeuwis – Morgen

Guus Meeuwis – Morgen

support: Bjorn Van Der Doelen

Guus Meeuwis – Morgen

support: Bjorn Van Der Doelen

  • Maandag 11 april 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 11 april 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Het is nu ruim twintig jaar geleden dat Guus Meeuwis onze harten veroverde met zijn eerste hit ‘Het is een Nacht’. De zanger is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse popmuziek.

Na een enerverend Jubileumjaar waarin Guus Meeuwis vele dromen uit zag komen is het voor de zanger tijd om weer vooruit te kijken. “Dus heet de tour MORGEN,” aldus Meeuwis. Op het album MORGEN klinkt Guus gul en trefzeker tegelijk. Hij weet, inmiddels 20 jaar onderweg, waar zijn hart ligt. Daarbij schuwt hij de verrassing niet en stapt de zanger op deze nieuwe plaat vaker uit zijn comfort zone. Dat heeft geleid tot een selectie van liedjes die persoonlijker zijn dan ooit. “Ik heb nu het lef om dicht bij mezelf te blijven. Ik maak wat ik zelf graag wil horen. Als dat lukt, vervult me dat met trots.”

De liedjes van het nieuwe album MORGEN vormen de basis van Meeuwis’ gelijknamige club- & theatertour. Met een meer klassieke rock ’n roll-bezetting en de beste muzikanten van Nederland in zijn band, wordt Guus’ muzikale handtekening almaar rijker en rijper. “Het palet van stijlen blijft groeien. Ik kan, voor mijn gevoel, uit steeds meer kleuren kiezen.”

Website Guus Meeuwis

Klik hier voor het artikel over Guus Meeuwis in de Trouw

 

Support: Björn van der Doelen

Björn van der Doelen is een voormalig profvoetballer van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC Nijmegen. Op 29-jarige leeftijd besloot hij te stoppen met voetbal en zich te richten op zijn muzikale carrière. In 2006 werd deze carrière voorzichtig ingezet met de culthitjes ‘bende mal’ en ‘nijmegen’. Met zijn eigen band Allez Soldaat nam hij in 2010 zijn eerste album “d’n duvel slaapt nooit” op. Deze Brabantstalige roots plaat werd uitermate goed ontvangen. Sindsdien is hij ontzettend druk geweest en heeft Van der Doelen een goede reputatie opgebouwd. Op 11 april speelt deze Brabander in hart en nieren solo als het voorprogramma van Guus Meeuwis!

 

“Guus Meeuwis waardeert de kleine dingen in het leven. Altijd gedaan ook. Zijn oeuvre valt prima te beluisteren als afspiegeling van het leven van het Brabantse icoon, die het van Tilburgse studentenkroegen tot de Londense Royal Albert Hall heeft geschopt.”

Lees hier de volledige albumrecensie

★★★ Albumrecencie Trouw (Joris Belgers)

”Zowel bij de feestnummers als bij de songs met een meer emotionele lading, is de muziek een transportmiddel voor het gevoel.”

Lees hier het volledige concertverslag

Concertverslag Telegraaf.nl (Martin van de Velde)