Gare Du Nord starring Dorona Alberti

Gare Du Nord starring Dorona Alberti

Stronger!

Gare Du Nord starring Dorona Alberti

Stronger!

  • Vrijdag 26 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 26 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: dit concert is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Energiek en groovy
Al vijftien jaar bevindt de Nederlandse band Gare du Nord zich op muzikale gronden. Het begon allemaal met de debuutsingle Pablo’s Blues waarmee de band zich meteen neerzette als een sterke speler in de muziekscene. Met heel wat gouden en platina platen op zak hebben zij al vele clubtours en theatertours mogen doen. Ter ere van het vijftienjarig bestaan zal Gare du Nord dit seizoen met de volledig nieuwe Stronger! 15th Anniversary Theatertour langs de Nederlandse theaters reizen.

Voor het eerst zal het nieuwe album Stronger! (welke onlangs de top tien van de Album Top 100 bereikte) daarbij integraal worden gespeeld, inclusief de songs van de vijfentwintig minuten durende suite La Dolce Vita. Uiteraard zijn ook alle bekende hits van de band te horen. Maar er valt meer te beleven tijdens de komende theatertour: naast fantastisch licht en geluid (powered by Bowers & Wilkins) zijn er voor het eerst fascinerende beelden te zien van onder meer Lavinia Meijer, Keith Haring en van de onlangs overleden David Bowie. En, vanwege het vijftien jarig jubileum, zal Pablo’s Blues sinds tien jaar weer live gespeeld worden en ditmaal voor het eerst met de originele filmbeelden erbij.

”Zoals de titel al suggereert is Gare Du Nord sterker uit de strijd gekomen en dat uit zich in het eerste deel van deze plaat.”

Lees de volledige recensie hier

★★★ Dietmar Terpstra

script: Barend Fransen ∙ zang: Dorona Alberti ∙ gitaar: Aron Raams ∙ zang en hammondorgel: Frank Montis ∙ saxofoon: Floris van der Vlugt en Guido Nijs ∙ bas: Guus Bakker ∙ drums: Marc Schenk