Fresku

Fresku

+ support: WadAap

Fresku

+ support: WadAap

  • Woensdag 26 februari 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:00: Inloop Burger Night in de Streetfood Pop-Up
  • 19:00: Zaaldeuren open
  • 20:00: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Nederlandse rapper, acteur en cabaretier Fresku is niet in een hokje te stoppen. Steeds wanneer je denkt te weten wie en wat hij is, verlegt hij de focus. Zijn doel als artiest is ondefinieerbaar te zijn. Een Kinder Surprise, zoals hij het zelf omschrijft.  “Net als die chocolade-eieren waarvan je nooit weet welk speeltje erin verstopt zit, wil ik ook blijven verrassen.’’ Begin volgend jaar komt hij met een popshow naar De Oosterpoort, waar hij zijn nieuwe album zal laten horen.

Zonder enige aankondiging bracht Fresku kort geleden zijn nieuwe album In Het Diepe uit. Vier jaar na zijn laatste soloalbum zoekt hij meer dan ooit de diepte op. Met 16 nummers neemt hij iedereen mee ‘In Het Diepe’ door een emotionele achtbaan. Hij gaat terug naar zijn roots en voor het eerst in je leven hoor je hem Papiaments zingen. Daarnaast deelt hij veel persoonlijke hoogte- maar ook dieptepunten van zijn leven, thema’s als glimlachen en scherven komen langs. In zijn nummers zingt hij zichzelf en zijn familie toe. ”Het album definieert zich voor mij door puurheid’’, aldus rapper Fresku.

“Ik zing ook hier en daar en dat is niet meer zo gebruikelijk in hiphop, maar het kan me niet schelen als mensen dat niet real vinden. Als er één ding real is, is het mijn emotie op deze plaat.” Lees hier het volledige interview met NU.nl

”„Op het juiste moment drop je de juiste boodschap. Cultuur is een voelbaar iets. (…) Je moet als maker goed kunnen aanvoelen wat een bepaalde tijdgeest nodig heeft aan verhalen en inzichten. Als ik het gevoel heb dat alles klopt, dan spring ik in het diepe.” Lees hier het volledige interview met Fresku door de Trouw.

”Het is tot nu toe het somberste en tegelijkertijd beste album van de rapper uit Eindhoven.” Lees hier het volledige artikel van Het Parool.

Support: WadAap
De aap uit Groningen begint zijn draai op aarde steeds meer te vinden. Begin 2019 bracht hij samen met De Zelve zijn album De Demoon uit. Hij is de support act bij Fresku!

Burger Night

Burger Night

Begin je avond goed met een heerlijke burger (vlees of vega) met friet en garnering. Bestel direct samen met je kaarten (€ 15,00) of los als je al kaarten hebt.

Warme brownie met ijs

Warme brownie met ijs

Nog een lekker toetje? Bestel dan samen met je kaartje koffie of thee met een warme brownie met ijs (€ 6,00). Kaarten al gekocht? Dit toetje is ook los te boeken.

Vrije sta en een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar